Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Ganduri insemnate

Inceputul istoriei mele ... primele randuri scrise si transmise celor cunoscuti.
M-am gandit sa incep sa astern si eu niste ganduri care imi tot trec prin minte in ultima perioada. Haideti sa reflectam impreuna la ce e urgent si ce e important in viata noastra. Va fi tema pe saptamana ce vine. V-ati pus vreodata intrebarea daca voi alegeti in viata sa faceti ceea ce e urgent sau ce este important? V-ati gandit privind in urma ca ati uitat de visele voastre pentru ca aveati intotdeauna ceva "urgent" de rezolvat? Da, vorbesc din experienta, eu intotdeauna am avut ceva urgent de rezolvat si pentru simplu motiv ca asa m-am obisnuit si am facut din asta o scuza. E greu sa recunosti ca ti-e frica de necunoscut, ca mai degraba preferi obisnuitul, familiarul, chiar daca iti aduce suferinta. Iti place locul de munca si faci ceea ce iti place? Te simti implinit/a in relatia pe care o ai? Nu stii sa spui nu si te invinovatesti din lucruri minore? Ti-ai pus intrebarea cat de multa energie irosesti pe lucruri care nu iti plac? Cat de mult te paralizeaza frica de a schimba ceva, de a infrunta necunoscutul?
De ce sa alegi sa fii mediocru, cand poti fi o personalitate? Doar facand ceea ce iti place si realizandu-ti visele, da acestea merg mana in mana, poti ajunge sa te simti implinit. Suna simple fraze motivationale, dar nu este asa si am sa va demonstrez asta. Primul pas pe care trebuie sa il facem e sa constientizam ca ne e frica de necunoscut, ne e frica de esec, ne e frica sa ne uitam adanc in noi si scoatem la iveala atat partile bune pe care le avem cat si cele mai putin bune. Cati dintre noi suntem autentici in viata de zi cu zi si nu purtam o masca pentru ca "asa trebuie sa fii"? (Vom aborda subiectul acesta mai detaliat cu alta ocazie)

Va propun un asa zis joc: faceti o schema, un patrat impartit in 4, sus in stanga notati-va prioritatile pe care le aveti, prioritati care sunt URGENTE SI IMPORTANTE. In dreapta sus, notati-le pe cele URGENTE SI NEIMPORTANTE. In stanga jos prioritatile NEURGENTE DAR IMPORTANTE si in dreapta jos cele NEURGENTE SI NEIMPORTANTE. Va da o viziune asupra vietii voastre si a ceea ce va doriti? Nu vreau sa va plictisesc acum, dar va stau la dispozitie daca vreti sa intram in amanunte.

Am sa incerc sa abordez cate o tema saptamanala care sa ne ajute sa reflectam intr-o lume care iti cere sa faci totul cat mai urgent si care te face sa iti pierzi contactul cu tine si cu visele tale.

O saptamana frumoasa in care sa va "irositi" energia pe ceea ce va face placere. Faceti macar un lucru care sa va aduca enorma placere saptamana aceasta.
Cu drag, Delia

1 Comentarii:

Anonim 30 iunie 2008 la 13:00  

Salut Delia,

Am citit asa in diagonala mai toate articolele pubilicate pana acum si m-am gandit sa adaug doua randuri la sfarsitul primului tau articol de pe blog.

Felicitari pentru tot ceea ce ai scris aici, toate randurile sunt pentru mine o sursa de inspiratie si una de introspectie )

Nu am facut inca exercitiul propus - desi stiu ca rezultatul va fi unul care-mi va spune ca ma consum degeaba pentru lucruri urgente si practic neimportante.

Uitam intradevar sa fim noi, sa ne dorim sa fim o personalitate, uitam chiar - cum era atunci cand eram “o personalitate” cand ne simteam bine in pielea noastra si atunci cand faceam lucruri din placere fara nevoia de a prioritiza in categorii precum urgent, superurgent, trebuia facut ieri, sunt in intarziere si maine se termina lumea daca nu ajung la un final.

Intradevar societatea de azi ne solicita o “masca” si adaptarea la o norma de ne duce practic la o sclavie intelectuala. Ni se tot spune ca suntem o scietate democratica in care individul e important in opozitie, si ciriticand vehement societatea socialista in care grupul si norma erau cele calorizate. Eee... se pare ca individul asta e defapt aceasi masinarie mecanica si nici vorba de valorizare, esti pana la urma sclavul propriilor tale angoase, temeri, suferinte, chinuit mereu de ganduri precum – “voi termina in timp proiectul?”, “voi ajunge un manager de succes”, “oare ce crede seful despre mine?”, “voi avea bani sa-mi platesc ratele la banca pt masina/ casa pe care mi-am luat-o?”

Eee..as mai tot scrie, dar devin pesimista, nu vreau decat sa inchei cu Sincere Felicitari si la tot mai multe articole interesante care sa ne scoate din stresul zilnic (am vrut sa zic banal, dar parca e cam expirata exprimare, cea cu stresul pare de actualitate  ).

O zi plina cu bucurii!
Alina

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog