Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Ostilitate


Toti cred ca avem astfel de sentimente fata de cineva sau am trecut prin perioade in care antipatizam pe cineva sau am urat anumite situatii, anumite momente din viata noastra.

Uneori cred ca, in anumite momente in viata, chiar noi "ne creem" o persoana cu care sa luptam sau ceva ce vrem sa uram. De ce? Pentru ca noi, ceilalti, partile lezate sa ne facem dreptate. In ziua de azi e foarte usor pentru ca sentimentul de competitie e foarte bine alimentat si peste tot vezi terenuri de lupta in care fiecare incearca sa demonstreze ceva impotriva altcuiva. Poate ne luptam zilnic cu serviciul considerandu-l un „monstru” care vrea sa ne devoreze. E un teren de batalie perfect pentru a alimenta ostilitatea.

Dar oare uram si pentru ca nu ne simtim iubiti sau valorizati? Oare atunci cand simti iubirea in viata ta sau te simti valorizat pentru ceea ce esti mai poti sau mai ai disponibilitate si pentru ostilitate? Poate nu disponibilitate e cuvantul potrivit, dar atunci cand te simti implinit si valorizat pentru ceea ce esti si o persoana nu te valorizeaza opinia ei ar trebui sa NU conteze, iar aceea ostilitate nu mai poate fi alimentata.

Revenind putin la ideea pe care am enuntat-o la inceput, haideti sa facem din nou un exercitiu. Sa incercam sa ne concentram asupra unei situatii stresante din viata noastra. Apoi sa incercam sa observam cum situatia stresanta este legata cu ideea de a o pune in opozitie cu ceva pe care il tratam ca pe un dusman. De cele mai multe ori tensiunea a luat nastere din a spune „nu” unui lucru pe care il tratam ca pe un adversar. Exprimati ostilitatea la timpul prezent cu „Tu....”. Va dau doar cateva exemple:

Tu vrei sa profiti de mine. Tu iti doresti sa ma calci in picioare si sa ma umilesti. Tu nu ma respecti. Tu vrei sa ma distrugi.

Ce ar reiesi de aici? Ca nu esti valorizat pentru ceea ce esti TU, nu esti iubit asa cum esti, autentic si neconditionat. Ok, acum vine intrebarea, dar crezi ca toata lumea te poate valoriza sau iubi neconditionat? Evident ca nu, dar e bine sa intelegem ca nu putem fi placuti de toata lumea si sa nu alimentam o lupta acolo cand nu este cazul. Nu ii vom putea schimba si nu o sa fim niciodata pe placul tuturo. Nu trebuie sa uitam ca noi nu trebuie sa demonstram nimic pentru ca vom ajunge sa traim visele altcuiva si sa nu ne mai recunoastem. Atunci inclusiv persoanelor care vor sa ne iubeasca asa cum suntem le va fi greu, pentru ca noi vom uita sa fim autentici.

Asadar uitati-va in jurul vostru si spuneti, in cazul unui conflict, da, nu imi convine situatia asta, dar ei nu ma pot aprecia pentru ceea ce sunt (in cazul in care stii cum esti si nu o fac) iar opinia celor care nu ma aprecieaza nu conteaza. Iar celor care va aprecieza multumiti-le ca sunt alaturi de voi neconditionat si respecta autenticitatea voastra, cu bune si cu rele. In ziua de astazi este un mare dar
.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog