Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Viata e iubire si iubirea e viata


Un intelept indian pe nume Nisargadatta Maharaj a spus „Viata e iubire si iubirea e viata”. Am sa fac legatura cu postul precedent si prima intrebare pe care am sa o pun, unde apare iubirea in cadranul tau? Cata atentiei ii acorzi si cum o hranesti?
A fost o perioada lunga din viata mea cand am pus pe primul plan studiul iar apoi cariera, pur si simplu nu aveam timp de iubire, dar era o scuza. Daca ti se intampla si tie, tu ce scuza ai?
In ultimul timp am incercat sa aflu ce este de fapt iubirea. Noi nu realizam ca suntem facuti din iubire, asta e ce spun misticii, da, suntem creati din iubire, din ceea ce transmite ea: bucurie, culori, pasiune, mister, dedicare, devotament, toti avem acelasi material. Eu as spune ca iubirea e materialul de baza, dar cum il croiesti, cum ai grija de el, cum il pui in valoare tine de fiecare dintre noi. Nu ai simtit ca atunci cand iubesti, plutesti si simti ca viata merita sa fie traita. In schimb atunci cand iubirea nu este in viata ta, simti ca ai sufletul gol si pustiit. Dar nu uita iubirea nu inseamna doar iubirea dintre un barbat si o femeie, desi acest tip de iubire e cel care te completeaza.
Ti-ai pus intrebarea daca nu cumva ti-ai sabotat iubirea si tot ce poate transmite ea? Motivul ar fi cat se poate de simplu: nu ai crezut ca meriti sa fii iubit/a, si o data inradacinat acest sentiment este foarte greu de indepartat. Va trebui sa inveti din nou sa iubesti, incepand cu iubirea unui rasarit de soare, unui zambet de copil, sa transmiti si sa lasi iubirea sa te cuprinda intelegand ca iubirea e in tine, o meriti si poti sa ai parte de ea. Atunci va aparea si acel cineva care te va implini, cineva care sa merite iubirea ta.
Oare cati dintre noi nu ne-am multumit sa ne iubim cariera, profesia si atat? Da, e tot o forma de iubire, o iubire care te acapareaza si care te face sa uiti, de multe ori, de lucrurile importante din viata ta. Sa ai o cariera frumoasa nu e de ajuns. Te-ai gandit de ce personalitatile, oamenii celebri care isi iubesc meseria sunt totusi nefericiti? Aceea iubire ia forma recunoasterii, a pretuirii sau aprecierii. Eu recunosc m-am zbatut pentru succes, siguranta, statut, recunoastere, pretuire dar tot ce am incercat de fapt a fost sa incerc sa umplu un gol. Mi-a placut enorm o expresie citita recent, de fapt am consumat mancare de fast food, cu niste gratificari surogat care nu m-au „hranit” cu adevarat. Si ceea ce s-a intamplat de fapt a fost sporirea foamei mele interioare, nemaigasind recompense care sa ma satisfaca cu adevarat.

Ce forma are iubirea in viata ta? Iti dau din nou o tema: alege un animalut care sa reprezinte iubirea, asa cum o vezi si o simti tu. Cu siguranta ai vreun animalut preferat, sau poate chiar un animalus de plus foarte drag, alege fara sa stai foarte mult pe ganduri. Gandeste-te cum este acel animalut si fa o comparatie. Asa vezi tu iubirea si vei stii daca va trebui sa inveti din nou sa iubesti sau daca o faci cum sa faci astfel incat sa te simti implinit/a. Eu am o broscuta testoasa de plus si asta spune foarte multe.
Mediteaza unde ai pus iubirea in cadran, vei vedea ce importanta ii dai si ce forma crezi ca are iubirea in viata ta, dupa trasaturile animalutului ales. Apoi saptamana asta propuneti sa iubesti si sa lasi iubirea sa patrunda in viata ta, cu siguranta vei simti ca traiesti viata cu adevarat.

1 Comentarii:

Anonim 23 noiembrie 2008 la 01:40  

Nu poti scuza lipsa de timp pentru iubire... Poti doar sa-ti asumi vina de a nu iubi!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog