Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Let go

Mi se intampla lucruri frumoase in ultima perioada care adauga culoare vietii mele. Ma simt valorizata, importanta, apreciata, chiar admirata. Munca mea chiar are valoare, stiam asta dar abia acum simt cu adevarat ca am ajuns exact unde mi-am dorit. De asemenea ma simt admirata ca si femeie, sunt persoane in jurul meu care stiu cat de mult pot sa daruiesc, ma admira nu doar pentru felul in care arat ci mai ales pentru felul meu de a fi, pentru "inocenta" sufletului meu.

Toate acestea insa m-au facut sa realizez ca viata mea a fost plina de iluzii, iar atunci cand reusesti sa te agati de ceva: un loc de munca, o relatie, persoane dragi, viata ta este distrusa. De ce? Pentru ca atunci cand te cramponezi de ceva, incetezi de fapt sa mai existi. Nu reusim sa obtinem asta decat prin intelegere. De multe ori confundam fericirea cu emotiile, cu fiorii pe care ii simtim ceea ce este fals. Nici macar acei fiorii pe care ii simti nu vin din implinirea unei dorinte. Dorintele sunt stari de neliniste, vrem sa ajungem acolo, ne imbatam cu aceste stari. De fapt ne hranim cu emotii zi de zi si de cele mai multe ori nici nu ne dam seama de asta.
O alta iluzie cu care am trait si de care inca incerc sa scap este faptul ca am nevoie de un salvator, de cineva sa ma ajute sa ies din starile mele nasoale. La fel cum incerc eu sa salvez pe altii si imi asum responsabilitatea pentru fericirea lor, asa strig dupa ajutor din afara si eu. Dar nimeni nu te poate ajuta decat tu insuti pentru ca nimeni altcineva nu intelege cu adevarat prin ceea ce treci tu. Doar tu poti cauta raspunsul, nimeni nu poate cauta pentru tine, cei din jur te pot doar ghida.
Dar eu ma stradui prea mult, incerc sa inteleg prea mult, am cazut intr-o alta extrema. Vreau sa ma trezesc, vreau sa aflu, vreau sa inteleg, vreau vreau vreau... de fapt vreau sa ajung undeva pentru ca asa am fost invatata sa imi indeplinesc niste obiective. Japonezii au o vorba: "In ziua in care incetezi sa calatoresti, vei sosi la destinatie." Uneori tot ce trebuie sa facem e sa traim in prezent, sa ne bucuram de aprecieri, de prieteni, de sanatate, sa lasam lucrurile in voia lor sa se intample. De asemenea am realizat cat de mult lucrez cu mine si cate multe vreau sa schimb la mine. Cu cat incerc mai mult, cu atat pierd din autenticitate, cu atat parca nu ma mai recunosc. Am sa citez iar din Anthony de Mello: "Cum poate cineva sa faca fata raului? Nu luptand impotriva lui, ci prin efortul de a-l intelege. Prin intelegere, el dispare. Cum face cineva fata intunericului? Nu cu pumnul. Nu izgonesti intunericul din camera cu matura, ci aprinzand lumina. Cu cat te lupti mai mult cu intunericul, cu atat devine el mai real pentru tine si cu atat mai mult te oboseste. Dar cand aprinzi lumina constientei, intunericul se topeste."
In aceasta perioada am fost prea preocupata sa ma lupt, sa ma afirm, sa scot capul la suprafata, poate a venit vremea sa am o alta abordare.


Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog