Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Sufletul tau

Voi incepe din nou cu o poveste pe care am citit-o recent: "O legenda hindusa straveche vorbeste de o vreme cand toti oamenii erau zei, dar intrucat au abuzat de divinitatea lor, Brahma, stapanul lor suprem, le-a luat acest dar. Brahma a chemat trei oameni intelepti pentru a-l ajuta sa decida unde vrea sa ascunda divinitatea oamenilor, pentru ca acestia sa nu o mai gaseasca niciodata. "Haideti sa o ascundem pe cel mai inalt dintre munti", a spus primul intelept. "Nu, oamenii sunt foarte indrazneti. Mai devreme sau mai tarziu, unul dintre ei va urca pe munte si o va descoperi. Mai bine, haideti sa o ascundem pe fundul oceanului", a sugerat al doilea intelept. Si-au dat insa seama ca oamenii o vor descoperi si acolo. "Haideti sa o ingropam in adancul pamantului", a spus cel de-al treilea intelept, dar nici aceasta varianta nu parea prea sigura. Dupa multe deliberari, ei au decis sa ascunda divinitatea chiar in inima/sufletul omului. "Nimeni nu se va gandi vreodata sa o caute acolo", au exclamat ei. Si de atunci, aceasta a ramas ascunzatoarea divinitatii omului.


Toate raspunsurile se afla in sufletul nostru dar e ultimul loc unde cautam. Sufletul nostru este harta noastra, cu munti si vai, cu prapastii, cu cascade, cu rasete, cu dureri, cu dorinte si dezamagiri etc. Sufletul nostru trebuie descoperit, trebuie sa aflam de ce am ales un drum fara iesire si ce anume trebuie sa facem sa iesim din astfel de situatii.

Cautam foarte des raspunsuri exterioare la problemele noastre de suflet, desi stim ca dispunem in sufletul nostru de o intelepciune la care nu apeleam aproape niciodata. Indiferent de dificultatea cu care ne confruntam, adevarata problema este rareori aceea pe care o vedem sau o enuntam. De aici si tendinta mea de a sapa si afla ce se afla in spatele unor cuvinte, unor probleme. De cele mai multe ori decidem ca exista o serie de circumstante exterioare care ne impiedica sa fim fericiti, acestea ne impiedica sa avem bani, sa avem relatii frumoase, sa fim respectati etc. Astfel ceea ce facem este sa ne innebunim prietenii si pe cei dragi cu intrebari: Ce crezi ca ar trebuie sa fac? Tu ce crezi despre situatia mea? Tu ce ai face in locul meu? etc. Atunci cand luam o decizie, ne bazam pe factori exteriori si rar intrebam intelepciunea din sufletul nostru, singura care ne poate ajuta. Ce incercam sa facem de fapt? Incercam sa CONTROLAM evenimentele din viata noastra. Daca uitam de sufletul nostru, putem doar influenta anumite evenimente, dar e ca si cand am juca un rol intr-o piesa de teatru, si dupa o vreme, desi am jucat exemplar, ne dam seama ca acel rol nu ne reprezinta, ca nu te simti bine in pielea "personajului". Si ce faci atunci? O iei de la inceput... dar poate jucand un alt rol in loc sa fii TU si sa detii rolul principal si autentic in viata ta. Asta nu o poti face decat daca te uiti in sufletul tau unde ai raspunsurile la dilemele din viata ta, stii daca e cazul sa schimbi ceva, stii sa apreciezi si cele mai simple lucruri, vezi bucatile de puzzle care mai lipsesc din harta ta. Inca ceva, NU UITA ca in viata vei avea tendinta de a fugi de cei care iti arata drumul spre sufletul tau, de cei care te accepta neconditionat, mai ales atunci cand tu nu te poti accepta pe tine.

Eu incerc sa imi iau adio de la un rol care nu ma reprezenta. Pentru asta trebuie sa le multumesc celor care mi-au aratat drumul spre sufletul meu, oameni cu adevarat speciali si care nu m-au dezamagit niciodata.


2 Comentarii:

Anonim 7 octombrie 2008 la 10:24  

De ce crezi ca numai altii ti-au aratat/iti arata drumul spre inima ta? Eu cred ca l-ai gasit singura si ca l-ai fi gasit singura oricum pentru un fapt foarte simplu: ai inima.

Uneori ii dezmagim pe cei din jurul nostru fara sa vrem si asta nu inseamna ca suntem rai/prosti/malefici/nepasatori/cinici... doar ca lucrurile se impletesc in asa fel incat rezultatul este unul nefericit... Si de aceea nici nu exista oameni care nu te vor dezamagi niciodata... daca trece destul timp si daca ii privim cu alti ochi decat i-am privit ieri ne dezamagesc

Si inca ceva: daca dezamagirile vin in cascada si daca noi continuam sa ramanem sub suvoiul acela care isi arunca stropii de otrava trista peste tot si toate suntem noi insine vinovati... Asa ca iesirea din acel rol care te-a facut sa suferi o impartasesc si o inteleg.

Sa stii insa ca oamenii au stiut intotdeauna drumul spre inima lor... doar ca uneori nu il recunosc din cauza ceturilor maniei, durerii, mandriei, iubirii neimpartasite, neimplinirii, neputintei trupului si a mintii. Asa ca uneori e destul un cuvant ca acele panze de ceata cu gust amar sa se destrame

Fii dar ceea ce esti si "mai presus de toate fie-ti tie insati credincioasa"...

Delia 8 octombrie 2008 la 22:26  

Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Cred ca eu mi-am cautat mereu drumul spre inima mea, ajutata sau nu de altii. Am inca foarte multe intrebari fara raspuns, ca noi toti poate, doar ca putini le spunem cu voce tare.
Oamenii te dezamagesc si pentru ca ai asteptari nerealiste vis-a-vis de ceea ce sunt cu adevarat sau ceea ce pot oferi. Dar eu cred ca tot dezamagire se numeste si asta. Daca ramai in starea asta atragi si mai multe dezamagiri. In viata putem alege, sa ramanem intr-o anumita stare si sa atragem tot mai multe stari de acel gen sau sa schimbam ceva.
Voi incerca in viitor, in primul rand, sa nu ma "pierd" pe mine.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog