Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Ce-ar fi daca...

Off de cate ori nu ne-am intrebat unde ne-ar fi dus viata daca am fi stiut ce ne dorim, daca am fi avut puterea sa luam decizii la momentul potrivit, daca si iar daca.

Insa cel mai important este ca viata de multe ori pare sa ne joace feste, insa nu e nimic altceva decat poate ignoranta noastra.. sau poate incapacitatea noastra de a invata din lectiile trecutului sau poate incapacitatea de a ne urma visele.


De o anumita perioada incoace mi-am dat seama cat de mult conteaza sa reusesti sa te detasezi si sa te vezi pe tine din alt unghi.
De cele mai multe ori trebuie sa facem un pas inapoi pentru a putea vedea viata noastra asa cum este ea cu adevarat. Cred ca ti s-a intamplat si tie sa privesti o fotografie si sa iti dai seama ca daca o privesti mai departe poti observa anumite lucruri, daca o privesti dintr-o parte vezi altele, daca te apropii vezi detalii pe care altfel le-ai fi neglijat.

Ce ar fi daca am privi viata noastra ca pe o fotografie? De undeva din afara.. incercand sa ne si apropiem sa vedem detaliile din sufletul nostru, dar incercand sa ne vedem si de departe, din alte unghiuri pentru a intelege mesajul complet al fotografiei.


Mi s-a intamplat ca detasandu-ma sa realizez ca fotografia vietii mele imi provoaca amaraciune, parca ceea ce vedeam nu atat ca nu era conform cu ceea ce mi-as fi dorit eu de la viata ba chiar nu ma recunosteam in acel context, in relatiile pe care le aveam, in comportament, ma pierdusem printre vise, printre compromisuri etc.


In viata ratacim de multe ori drumul, suntem pe cai pierdute sau drumuri la rascruce, iar fara o astfel de detasare este foarte greu sa revenim pe drumul cel bun. E un exercitiu pe care ar fi bine sa il facem cat mai des si sa nu asteptam sa ni se intample ceva dureros (moartea cuiva drag, sfarsitul unei relatii, schimbarea locului de munca etc. ) care sa ne forteze sa ne schimbam perspectiva si sa vedem detasat viata noastra. Se poate si altfel.


Uita-te la tine, la viata ta si intreaba-te: Sunt multumit de viata mea? Daca as vrea sa schimb ceva ce as face diferit? Voi ramane in acelasi loc de munca? Voi ramane in aceeasi relatie? Voi incerca lucruri noi? Facand abstractie ca as stii background-ul meu, radacinile mele, familia mea, locul unde am locuit pana acum, ce as alege sa fac? Unde as alege sa locuiesc si cu cine? Cu ce persoane mi-ar place sa interactionezi?


Intreaba-te ce personalitate ai vrea sa ai? Cum ti-ai dori sa fii si ce ai schimba la tine? Fa acest exercitiu si asumati riscul de a afla noi lucruri despre tine.

Vei dori sa schimbi ceva cu siguranta dar iti va fi frica de esec, iar fricile ne paralizeaza. Ele ne fac sa sa ne complacem sa ducem o viata „asa cum vine” pentru ca noi „decidem” ca „asta e destinul”.

De cate ori nu ai observat in jurul tau persoane care sunt foarte optimiste si realizeaza tot ce isi propun, sau persoane pesimiste care au parte de tot felul de probleme. In viata atragem acele evenimente pe care le gandim (constient sau inconstient), cu cat ne plangem mai mult de jobul pe care il avem, de relatia pe care o avem, nu o sa reusim decat sa atragem din nou si mai multe evenimente negative, cu cat gandim optimist, ne detasam si vedem viata noastra obiectiv cu atat o sa reusim sa ne gasim echilibrul si vom reusi sa ne materializam dorintele.


Ce-ar fi daca ... nu v-ati mai rataci si ati descoperi DRUMUL cel mai bun pentru voi?! Si eu promit sa il gasesc pe al MEU...



“Acest articol a fost scris cu ocazia conferintei anuale Training 08, evenimentul de training general, de HR, vanzari si e-learning cel mai complex al anului.”



There's light in the darkness

In viata exista munti si vai, perioade mai putin bune si perioade extraordinare. Sunt perioade in care te simti omul cel mai fericit de pe pamant si perioade in care simti ca tristetea te copleseste. Asta e de fapt viata, cu momente care alterneaza, insa la ce trebuie sa fim noi atenti e ca momentele mai putin bune sa fie cat mai rare, ele oricum vor exista, dar putem alege sa iesim din starile acelea. Depinde doar de noi. Intotdeauna exista o lectie pe care trebuie sa o invatam in momentele noastre mai putin bune si momentele de cumpana sunt cele care ne pot schimba si ne ajuta sa ne maturizam. Am sa postez in continuare niste citate reprezentative.

"Each difficult moment has the potential to open my eyes and open my heart. " Myla Kabat Zinn

"Even the most daring and accomplished people have undergone tremendous difficulty. In fact, the more successful they became, the more they attributed their success to the lessons learned during their most difficult times. Adversity is our teacher. When we view adversity as a guide towards greater inner growth, we will then learn to accept the wisdom our soul came into this life to learn." Barbara Rose

"No matter what difficulty you are facing, it is coming from Divine Light to bring you to a higher place within. Write down every conceivable reason that this situation can contribute towards your growth. Write down every way this experience can possibly set the stage for serving to uplift others. When you are complete, and have come to the other side of this experience, you will then know 'why' it happened." Barbara Rose

"The period of greatest gain in knowledge and experience is the most difficult period in one’s life. "Dalai Lama

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog