Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Multumesc


Acum in pragul noului an tin sa va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine. Multumesc ca imi cititi blogul, oameni cunoscuti sau necunoscuti mie, dar care aveti trasaturi comune: dorinta de descoperire, de cunoastere, de a trai "out of the box" si de a vedea viata si dintr-o alta perspectiva. Ati fost alaturi de mine in anul in care eu am evoluat cat in 5 ani, intr-un an in care mi-am creat multe oportunitati si am atras in viata mea oameni minunati. Multumesc pentru feedback-urile primite, mi-ati transmis ca va sunt de ajutor, ca va regasiti in cele scrise de mine si asta ma bucura. Si celor care nu mi-ati scris vreodata dar stiu si simt ca sunteti acolo, va multumesc si sper sa gasiti aici raspunsuri la multe dintre intrebarile voastre sau macar sa aveti parte de o lectura placuta. Imediat voi implini un anisor ca si "blogger", iar numarul de vizitatori se apropie de 5000 ceea ce ma onoreaza. Pentru unii poate parea putin, pentru altii mult, pentru mine insa este important ca mesajul meu a ajuns la cat mai multa lume, poate i-am suparat pe unii, poate altii au apreciat informatia gasita aici, oricum fiecarei persoane in parte ii multumesc.
Asa cum ati sesizat am dat o fata noua blogului, asa cum vreau sa fac si cu mine in noul an. O prietena pretioasa mi-a spus ca o data cu noul an avem ocazia de a crea o noua versiune a fiintei noastre. Foarte adevarat si multumesc si tie Iulia! In 2009 imi propun sa stralucesc si sa atrag tot ce imi doresc: oameni de calitate, sanatate, proiecte interesante, dragoste, prosperitate, generozitate, clienti multumiti, calatorii, multe vise implinite. Imi doresc ca oamenii dragi sa imi ramana permanent alaturi, sa stiu sa imi pretuiesc prietenii, sa stiu sa valorizez lucrurile simple care fac viata frumoasa.
Multumesc celor care mi-au dat ocazia de a promova articolele mele: lui Ionut Ciurea pentru oportunitatea de a scrie pe empower. ro, lui Carmen Demi, pentru ocazia de a scrie pentru newsletterul Elite DCM.
Multumesc si tuturor celorlalti colaboratori sau prieteni care au crezut in mine si au vazut ceva ce eu nu credeam ca exista. Multumesc Mari, Vlad, Dani, Cami, Corina, Camelia, Radu, Iulia, Diana, Sanda, Mona, Sidonia, Amalia, Nico, Lavinia, Laura, Simona, Alina, Sorin, Anca. Oameni foarte dragi mie.
Multumesc colegilor si prietenilor mei de la cursul de NLP: dragii mei, sunt mult mai bogata sufleteste de cand v-am cunoscut. Multumesc tie Carmen Todor, ca ne-ai deschis o poarta magica spre NOI.
Multumesc fostilor mei colegi cu care am o relatie speciala si care au fost alaturi de mine in momente dificile. In fiecare loc unde am lucrat am intalnit oameni deosebiti si pe care ii apreciez.
Multumesc colegelor alaturi de care incerc sa ma formez ca si psihoterapeut. Alaturi de voi aflu raspunsuri la intrebari pe care mi-e si frica sa mi le pun. Multumesc si tie Liana pentru rabdarea pe care o ai cu noi si pentru tot ce ne inveti.
Multumesc cursantilor pe care i-am avut anul acesta. A fost o placere sa impartasesc cu voi cunostintele si experienta mea si am invatat si eu multe alaturi de voi.
Multumesc si celor care m-au facut sa traiesc momente magice de dragoste, tandrete dar si momente de dezamagire suprema. Am invatat mult din aceste experiente.
Multumesc tuturor si va rog sa imi fiti alaturi asa cum ati fost in 2008, cu sinceritate si incredere. Poate va pare cam "melodramatic" acest ultim articol, dar asa cum v-ati invatat eu scriu doar ceea ce simt, si asta simt ca trebuie sa transmit acum.
In incheiere tin sa iti spun ca sta in puterea ta sa faci din anul 2009 un an asa cum ti-l doresti. Am sa te rog sa iti rapesti cateva minute si sa vezi un clip motivational incropit de catre Ionut Ciurea pe care il regasiti si pe site-ul: www.empower.ro.
Nu uita ca ai in tine toate resursele necesare sa iti "fabrici" un an asa cum ti-l doresti. Eu iti dau acum doar putin "material", restul stiu ca vei reusi sa il procuri tu. :) LA MULTI ANI! I will try to "hang in there or more exactly HERE" too. :)

Este in puterea ta | Empower.ro from Ionut Ciurea on Vimeo.

Testul Maturitatii


25 Decembrie 2008... eu cu mine in camera mea, in lumea mea, de vorba cu sufletul meu. E liniste, e pace.. e iubire... e bucurie... e SARBATOARE. Ma simt bine, ma simt impacata, ma simt iubita, ma simt binecuvantata de Dumnezeu. Anul acesta a fost un an minunat pentru mine, a fost anul cel mai deosebit de pana acum. Anul acesta a fost anul in care mi-am descoperit vocatia, am descoperit iubirea, mi-am descoperit sufletul, mi-am apreciat corpul si am reusit sa ma bucur de viata mea.
Anul acesta am consolidat unele relatii importante din viata mea, dar tot anul acesta am avut oportunitatea si onoarea de a intalni persoane deosebite care mi-au creat oportunitati, care m-au invatat ce inseamna sa fii OM, care m-au invatat iubirea, care m-au invatat cat e de important sa nu uiti de valorile pe care le ai, oameni care au incredere in mine si care au fost alaturi de mine tot timpul stiind ca eu detin toate resursele necesare pentru a reusi.
Pentru prima data de sarbatori sunt impacata, pentru prima data chiar daca sunt doar eu cu mine nu sunt de fapt singura, pentru ca tot ce am nevoie este in mine, nu in exterior. Nu mai caut confirmari din afara, eu sunt de ajuns si stiu ca in mine se afla puterea si alegerea reusitei in viata. Viata ne-o facem asa cum alegem noi, iar anul asta eu am facut multe alegeri intelepte, iar atunci cand am gresit am stiut sa imi invat lectia si sa merg mai departe cu demnitate si inocenta.
Oare stii cat de bine e sa te simti bine cu tine? Sa simti ca tu esti indeajuns? Sa simti ca daca tie ti-e bine esti magnet pentru ceilalti si tot ce iti doresti se intampla pentru ca atragi exact ceea ce emani? Am simtit iubirea cum nu am simtit-o niciodata si asta pentru ca am reusit sa ma iubesc intai pe mine si sa ma accept pe mine, asa cum sunt: uneori zapacita, cam dezordonata, o persoana care se pierde in multimea gandurile pe care le are, o persoana cu un chip luminos si o privire inocenta, o persoana care nu a uitat de unde a plecat , cineva doar care are harul de a iubi oamenii si dorinta de a-i ajuta sa se transforme.
Poate anul acesta a fost un test... un test al maturitatii. Anul in care am invatat atat de multe despre mine, in primul rand, iar apoi am reusit sa ii descopar pe cei din jurul meu. Ce dar mai frumos mi-as fi putut dori de Craciun?!
Si asta e doar inceputul... o data trecut acest test al maturitatii, nu exista decat o cale, drumul care mi se arata in fata e luminos.. cu multe beculete si chiar daca o sa mai fie cate o gropita, doua, am convingerea ca altfel voi reusi sa le fac fata. Nu se poate intampla nimic fara voia ta si intotdeauna sa te gandesti ca in viata se intampla ceea ce este mai bine pentru tine, asta daca nu fortezi lucrurile si ai credinta. Cea mai importanta lectie invatata a fost sa fiu flexibila, sa ma bucur de lucrurile marunte si sa nu ma inchistez in dorinte si vise care de fapt nu imi apartineau ci sa caut surprizele vietii in fiecare zi. Sunt acolo.. doar trebuie sa ne deschidem ochii sufletului si sa le vedem.
Gandeste-te cu credinta ca Anul 2009 va fi anul surprizelor placute si asa va fi. Va fi un an in care va fi prezenta iubirea, sanatatea, credinta, speranta, generozitatea, bunastarea. Va fi un an plin de magie pentru ca dorintele noastre se vor implini. LA MULTI ANI! LIFE IS WONDERFUL!

Sarbatori minunate!

A venit si vremea sarbatorilor... sunt la o respiratie de geamul nostru... de inima noastra. Pentru prima data reusesc sa le privesc altfel, detasat dar sa ma bucur de ceea ce imi aduce mie implinire si seninatate. Nu fac urari gratuite sau formale, ci din suflet si neasteptand nimic in schimb, cum trebuie sa recunosc faceam in trecut, suparandu-ma daca cineva "uita" de mine. Pentru prima data nu mai sunt agitata si stresata pentru ca darurile pe care le am eu de daruit nu se afle in magazine.. ci vin din sufletul meu.. si sunt convinsa ca acei oameni dragi mie aprecieaza ce am eu de oferit. Anii trecuti faceam bilanturi, faceam socoteli, ma simteam neimplinita, nemultumita, parasita si lista ar putea continua... si incercam sa "compensez" prin a-mi stresa apropiatii cu bradul, masa, cadourile, toate sa fie "perfecte". Chiar daca inca imi lipseste un om drag alaturi, pot sa ma bucur altfel de sarbatori, pentru ca am realizat care sunt lucrurile importante in viata mea, am realizat ca ma legam de nimicuri, ca nu stiam aprecia ce am si ma plangeam prea mult pentru ce NU aveam. Asadar anul acesta am decis sa privesc sarbatorile cu ochisori de copil... care il asteapta cu nerabdare pe Mosu', care are inocenta in privire si se bucura de orice mica atentie. Imi doresc ca si voi sa incercati acest lucru, sa iubiti cu tot sufletul, sa va invingeti temerile, sa aveti incredere ca visele pot deveni realitate, sa daruiti fara sa asteptati nimic in schimb.

Sa aveti parte de sarbatori minunate pline de dragoste si privite prin ochi de copil.


Recunoaste iubirea


In aceasta perioada m-a apucat curatenia, mi-am dorit sa fac curat printre lucruri, printre amintiri, dar sa fac si curatenie in sufletul meu. E important sa NU ducem multe "bagaje" cu noi, mai ales emotionale care nu fac decat sa ne traga inapoi si sa ne faca sa traim in trecut. Printre lucrurile mele am gasit o carticica si am dat de un citat care m-a pus pe ganduri:



"Cel care nu stie nimic,

nu iubeste nimic.

Cel care nu poate sa faca nimic,
nu intelege nimic.

Cel care nu intelege nimic,
nu are nici o valoare.

Dar cel care intelege,
acela, totodata, iubeste,
observa, vede...

Cu cat mai multa
cunoastere este inerenta
unui lucru, cu atat mai
mare este iubirea...

Cine isi inchipuie ca toate
fructele se coc o data cu
ciresele, nu stie nimic
despre struguri."

Paracelsus

In fiecare zi invatam cate ceva si intelegem mai multe despre viata noastra si lumea care ne inconjoara.
In fiecare zi observam, vedem, gustam ceea ce ni se intampla.
In fiecare zi IUBIM ceva, un zambet de copil, luna, odihna, munca pe care o facem, oamenii etc.

Insa unii ne prindem in rutina de zi cu zi si uitam sa iubim, uitam sa ii apreciem pe cei din jur, uitam sa ne cultivam sufletul, pasiunile si lista ar putea continua.

Multa vreme mi-a fost frica de iubire, acum recunosc iubirea in tot ceea ce fac.

Imi iubesc familia, un sprijin real in tot ceea ce fac,
Iubesc munca pe care o fac,
Iubesc oamenii pe care ii intalnesc si care sunt minunati,
Imi iubesc prietenii care stiu sa fie langa mine,
Iubesc muzica pe care o ascult,
Iubesc dansul,
Iubesc calatoriile si Spania in special :)
Iubesc lectura si ma decontectez citind ceva nou.
Iubesc sa scriu si sa transmit mai departe din experientele mele.
Iubesc filmele care transmit un mesaj important.
Iubesc sa fiu imbratisata.
Iubesc parfumurile. :)
Iubesc decoratiunile de toate felurile.
Iubesc diminetile cand ma trezesc in bratele celui pe care il iubesc.
Iubesc lumanarile si atmosfera romantica.
Iubesc florile si mesajul pe care il transmit.
Iubesc zambetele copiilor si inocenta lor.
Iubesc apusurile de la tara.

.... si as putea continua.

Simt ca traiesc pentru ca iubesc si asta ma face sa vad viata altfel chiar si atunci cand mi-e greu. Iubim tot timpul chiar daca nu ne dam seama de asta, trebuie doar sa descoperim pentru ca fructe se coc pe tot parcursul anului.


Radiaza zilnic o viata noua

Voi incepe cu un citat pe care l-am primit de la o foarte buna prietena:


"Ce deceptie traiesc unii artisti tineri, vazandu-se uitati si inlocuiti cu altii, dupa ce au fost adulati un moment de multime! Si chiar daca ei se macina, isi spun ca nu este drept, asa stau lucrurile: publicul nu are mila, el cauta noutatea, si cei pe care i-a aplaudat intr-un moment sunt inlocuiti repede de altii noi, iar cei noi de altii si mai noi. …Numai CA ei cunosc un secret: acela de a fi capabili sa-si reinnoiasca viata in ei insisi.
Daca stiti sa radiati zilnic o viata noua, o viata care este iubire, lumina, puritate, nu va exista niciodata dorinta de a fi inlocuiti, chiar daca aveti trei sute de ani! Soarele nu este inlocuit, sunt inlocuite tot felul de lucruri si oameni, dar nu s-a reusit inca niciodata inlocuirea soarelui. Sotii isi schimba sotiile, sotiile pe soti din tot felul de motive. Dar adevaratul motiv, este ca si unii si ceilalti au lasat viata lor sa stagneze. Nimeni nu doreste sa inlocuiasca fiintele care radiaza viata, fiindca de viata avem cel mai mult nevoie." Omraam Mikhaël Aďvanhov

Ce frumos e spus... sa radiem in fiecare zi o viata noua, sa luam fiecare zi ca pe un nou inceput, sa descoperim in noi, in primul rand, ceva nou, apoi sa ii surprindem zi de zi pe cei din jur, sa fim atenti si plini de viata. Stim bine ca noi cautam compania oamenilor veseli, optimisti pentru ca ne dau si noua ceva din perspectiva lor de viata. NU preferam compania celor pesimisti, celor care se plang pentru ca ei ne fac sa fim si noi negativisti, ne "obliga" sa ne impunem limite.
Uita-te atunci cand ai o initiativa, o idee noua, cum esti intampinat?!
O persoana pozitiva te va incuraja, iti va spune ca ai resursele necesare sa reusesti, chiar daca nu va fi usor, va fi alaturi de tine etc.

O persoana pesimista iti va da o LISTA intreaga de motive pentru care NU vei reusi, iti va spune toate riscurile posibile si imposibile "pentru binele tau".
Cu ce fel de persoana preferi sa tii legatura?


In cupluri, pe langa compatibilitatea necesara, e necesar sa mentinem permanent pasiunea, noutatea. Femeile, mai ales dupa casatorie, cred ca barbatul e al LOR si uita sa ii acorde atentia necesara sau dimpotriva sa ii faca toate mofturile, uita sa aiba grija de ele, problemele coplesindu-le si uite asa se instaleaza rutina. Pentru ca barbatii se maturizeaza mai tarziu si unii vor sa mai "copilareasca" e bine sa mentii lucrurile cat mai interesante si sa isi doreasca mereu compania ta.

La fel daca vorbim de business, e bine sa vii in permanenta cu ceva nou, cu ceva care are amprenta ta, care te face "unic" pe piata.
Nu spun ceva nou aici... dar oare cum sa facem sa radiem permanent o viata noua, cum sa facem sa descoperim ceva nou in noi si sa daruim si celorlalti?
Raspunsul ar fi: flexibilitatea/adaptabilitatea, lispa unor asteptari NEREALISTE.
In fiecare zi ne impunem limite:
- nu e voie sa spunem asta;
- daca o sa ii spun ca tin la el va crede despre mine ca sunt slaba;
- daca o s
a incep afacerea aceea sigur o sa dau de greu;
- sigur e pierdere de vreme sa merg la intalnirea aceea sau
- daca e sotul meu trebuie sa se poarte asa;
- daca am un anumit statut nu pot sa fac anumite lucruri etc etc etc.

Daca iti vine sa ii spui "te iubesc" fa asta, daca vrei sa incepi o afacere noua, cauta resursele necesare si ai sa reusesti, daca vrei sa te copilaresti fa asta, daca vrei sa schimbi ceva in atitudinea ta incearca si as putea continua.


Nu lasa FRICA sa te paralizeze si fa in fiecare zi ceva NOU pentru TINE si pentru cei din JUR.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog