Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Cat de mult ne incurca presupunerile?

Of doamne, presupunerile. Ma lupt cu ele de foarte mult timp, cred ca si foarte multi dintre voi. Ne ghidam de multe ori viata dupa diverse presupuneri pe care le facem: o sa am un esec la urmatorul examen pentru ca am vazut EU ca profesorul s-a uitat intr-un anume fel la mine, o sa inceteze sa tina la mine pentru ca eu am reactionat ciudat la ultima noastra intalnire, o sa revina in viata mea pentru ca e interesat din nou de ce se intampla, o sa ma inteleg bine cu clientul meu pentru ca ii place cum pun problema, o sa mearga acel proiect pentru ca e interesant. Vedeti ce absurditati sunt?! Si cati nu facem asta, si facem asta zilnic: PRESUPUNEM, cand realitatea de multe ori este cu totul alta. Profesorul nici nu a fost atent la tine, EL nu a perceput ca ai reactionat ciudat ci normal la ultima intalnire, doar pentru ca cineva pune cateva intrebari nu inseamna ca e interesa sa revina in viata ta, un proiect nu poate merge doar pentru ca presupui ca e interesant. Interesant pentru cine sau din care punct de vedere?! Vedeti unde bat?
Daca va treziti ca intrerupeti des interlocutorul vostru, pentru ca "deja stiti ce vrea sa spuna", OPRITI-VA.

Daca va este frica de un anumit examen, de reactiile cuiva, nu mai presupuneti, luati lucrurile asa cum sunt, nu incercati sa creati o alta realitate.
Daca folosesti des expresii precum: Fa chestia AIA! Du-te ACOLO! Da-mi AIA! Intreaba-te daca cei din jur inteleg ce vrei sa spui, ba de multe ori te enervezi ca nu au "ghicit" si te simti si indreptatit sa faci asta. Zi-mi ca nu ti s-a intamplat niciodata!

PRESUPUNEM ca un barbat stie cum sa se comporte in anumite situatii si intelege ce ne dorim;
PRESUPUNEM ca parintii inteleg si pot accepta tot ce facem;
PRESUPUNEM ca nu vom fi niciodata dezamagiti de prieteni;
PRESUPUNEM ca nu vom reusi in anumite situatii;
PRESUPUNEM ca noua nu ni se poate intampla nimic rau etc.


Ce facem noi de fapt presupunand? Incercam sa anticipam, incercam sa avem un raspuns. Ce atragem de fapt? DEZAMAGIREA! Nemaifacand presupuneri eliminam anumite convingeri limitatoare (am mai scris despre asta) si putem sa privim viata altfel. Unele presupuneri ne pot ajuta sau se pot confirma, spre exemplu ai reusit in anumite situatii unde nu ai crezut ca poti reusi, dar oare de ce ai crezut tu ca nu poti reusi?

Intr-o relatie nu va mai puneti atatea intrebari, nu mai incercati sa ghiciti ce gandeste partenerul vostru, nu incercati sa fortati lucrurile, nu va mai innebuniti prietenii cu intrebari de genul: Asa-i ca daca m-a sunat inseamna ca.... ? Asa-i ca daca iesim in oras e interesat? Asa-i ca e un tip pasional daca.....? etc. etc. etc.
Suna mai ales pentru noi femeile care am devenit experte in asa ceva.
In orice moment in care veniti cu arsenalul dupa voi de asumptii aminteste-ti ca acestea te ingradesc, ca acestea nu te lasa sa vezi alte posibilitati sau situatia dintr-o alta perspectiva. Fa in acel moment un pas inapoi, incearca sa te detasezi si chestioneaza-ti presupunerile, critica-le. Cum e? Ce revelatii ai avut? Invata si mergi mai departe!

Remember:

Stephen R. Covey quotes



1 Comentarii:

Anonim 16 ianuarie 2009 la 13:16  

e super articolul;) si e adevarat, presupunerile nu aduc decat dezamagire si o stare de neliniste. de exemplu intr-o casnicie, sotia presupune ca sotul o inseala, si incepe sa-si imagineze tot felul de lucruri, pe cand bietul barbat e mai cuminte decat un copil ;)
din toate presupunerile astea, cine are de suferit? sotia, care-si face rau singura presupunand lucruri care nu exista.
la fel e cu toate presupunerile.
ar trebui sa invatam sa ne controlam gandurile pentru a fi fericiti cu adevarat.

kiss kiss si felicitari pt articol;)

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog