Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

In viata nu exista pilot automat

E soare... un soare care mangaie fiecare particica din mine. Ma simt binecuvantata, sunt recunoscatoare pentru saruturile pe care le primesc, pentru mangaierile tandre ce mi le ofera viata mea. Am parte de iubire, am parte de stralucire presarata usor ca un condiment deosebit. Tot mai des imi dau seama ce oameni minunati am si atrag in viata mea, oameni cu un suflet curat, oameni cu totul si cu totul deosebiti.
In viata ne pierdem de multe ori... poate e nevoie de GPS.... dar si ala parca ne incurca. Urlam in gura mare ca noi stim ce ne dorim si cerem de la altii acelasi lucru. Asta nu se intampla pentru ca noi nu stim ce vrem si nu putem cere ca cealalta persoana sa stie, poate chiar sa decida in locul nostru. In relatiile de iubire totul este mult mai complicat. Ne atrag persoanele care ne accentueaza incertitudinile, nelinistile. Nu cred ca nu te-ai trezit sa ii reprosezi persoanei iubite: De ce nu te hotarasti o data ce vrei de la viata? Insa TU te-ai intrebat daca stii cu adevarat ce vrei ,nu la modul declarativ?! Declaram ca vrem iubire dar nu facem nimic sa o avem, declaram ca vrem familie, dar nu facem nimic in sensul asta etc.
Am sa citez un paragraf dintr-o carte pe care am citit-o recent "Clar de Femeie" de Romain Gary:
"CUM VREI SA DEOSEBESTI FALSUL DE ADEVARAT CAND MORI DE SINGURATATE? Intalnesti un tip si incerci sa-l faci interesant, il inventezi in intregime, il umpli cu calitati din cap pana-n picioare, inchizi ochii ca sa-l vezi mai bine, el incearca sa se dea drept altcineva, tu la fel, daca-i frumos si prost ti se pare inteligent, daca te considera proasta, se simte inteligent, daca observa ca ai sanii lasati, i se pare ca ai personalitate, daca incepe sa-ti para necioplit, iti spui ca trebuie ajutat, daca-i incult, stii tu destul pentru amandoi, daca vrea tot timpul sa faca dragoste, iti spui ca te iubeste, daca nu este foarte inclinat spre asa ceva, iti spui ca nu asta conteaza, daca-i zgarcit, e pentru ca a avut o copilarie saraca, daca-i badaran, iti spui ca asa-i firea lui, si continui asa sa dai din maini si din picioare ca sa negi evidenta, cand de fapt sare-n ochi si asa-ti ceea ce numim problemele cuplului, PROBLEMA cuplului, cand nu se mai pot inventa unul pe celalalt, iar atunci apare amaraciunea, ranchiura, ura, ramasitele pe care incerci sa le tii lipite, din cauza copiilor sau pur si simplu pentru ca inca preferi sa fii nenorocita decat sa ramai singura".
De cate ori n-am inventat persoana de langa noi, gasindu-i scuze, cand de fapt noi am pornit totul, cand noi nu am recunoscut ca mai bine singura decat nenorocita. Si de cate ori nu am alungat din viata noastra persoane care erau ce ne-am dorit dar ne-a fost prea frica sa incercam, prea frica sa atingem fericirea mai bine am fugit de ea si ne-am plans ca la noi nu vine. Sa obtii contracte, sa obtii promovare, sa salvezi vieti e mult mai simplu decat atunci cand te trezesti singur pilotand propriul avion dar nemaiavand pe nimeni sa salvezi decat pe tine, daca alegi sa o faci. Oare incotro duci avionul acela? Nu uita am sa citez din cartea mai sus mentionata: "In viata nu exista pilot automat", pilot care sa te faca sa te simti in siguranta.



11 Comentarii:

andrei 11 aprilie 2009 la 14:30  

daca ai un aeroport bun unde sa aterizezi mereu poti merge si pe "pilot automat"

andrei 11 aprilie 2009 la 14:34  

era sa uit :) “Tot ce facea din mine un barbat se afla la o femeie”.

gabi 13 aprilie 2009 la 15:57  

Superb !
Eu nu mai gaseam nimic esential de completat, insa, Andrei face remarci interesante.

Andrei, da, "in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica" , numai ca pe ea n-a intrebat-o nimeni, niciodata, cat e de fericita :)

Si da, barbatii fac rost foarte usor de "aeroporturi" bune mai cu seama ca au mereu in buzunar harta cu locurile disponibile de moment, pe cand femeile prefera sa ramana in aer decat sa aterizeze oriunde :) (dar sa nu generalizam :P, mea culpa)

Delia 13 aprilie 2009 la 17:21  

Andrei
Si de unde stii ca e un aeroport bun? Daca aparentele inseala? Din avion multe lucruri par frumoase insa cand te apropii de ele, te mai poti si speria.
Ce e insa bun pentru tine e bun si pentru cel de langa tine? Ai incredere in deciziile pe care le ia altcineva in locul tau?
Barbatii isi pun viata pe pilot automat de multe ori si ei spun insa ca isi traiesc viata cand de fapt viata ii "traieste" pe ei. Ei uita ce inseamna sa fii "prezent" in viata ta.
Noi femeile avem o alta varianta, aceea de a rationaliza foarte mult, de a ne "minti" pe noi si plana undeva deasupra lucrurilor fara a avea curajul de a actiona.
In viata nu exista pilot automat = daca nu esti PREZENT in viata ta nu existi cu adevarat.

Femeia il poate completa pe barbat daca el intelege acest aspect, insa de multe ori barbatii se feresc de acest lucru.

Draga Gabi,

Le respect pe femeile puternice care sunt in spatele unor barbati de succes, insa versiunea mea a femeii puternice este cea care iese in fata si nu sta in spatele nimanui, cea care isi "picteaza" singura viata, mai accepta sugestii insa ea nu uita sa fie fericita si mai ales nu uita cine este cu adevarat.
Legat Gabi de faptul ca noi femeile nu acceptam sa "aterizam" oriunde, e foarte adevarat insa doar pentru femeile puternice care nu renunta la principiile lor, care stiu ca sunt valoroase si nu accepta pe nimeni sa le ia pamantul de sub picioare. Si stii ce frumos si curat pot iubi aceste femei?! :)

gabi 13 aprilie 2009 la 19:22  

Divin comentariu.
Acum plutesc, dar o fac in viata asta in care mi-e drag sa traiesc si in care a iubi inseamna a cunoaste ceva din esenta materialului bun de constructie.

Nu-i vina lui Andrei ca din teama si-a extras comoditatea de a folosi orice pista de aterizare.
Andrei, please, sa nu te superi pe doua femei frumoase si destepte fiindca noi fara tine si tu fara noi, n-am valora nimic :)

gabi 13 aprilie 2009 la 19:31  

Draga Delia,
cand am amintit remarca femeilor puternice din spatele barbatilor de succes am avut in memoria cazul femeilor care accepta si aleg (n-am inteles de ce) planul secund din tablou.
Da, stiu cat de curat si frumos pot iubi acele femei fiindca nepunand intre ele si iubire termenul de "sacrificiu" sau "compromis", obtin sentimentul pur, adevarat :)

Andrei 15 aprilie 2009 la 01:12  

@gabi de ce sa ma supar? nu am pretentia ca modul meu de gandire este perfect corect asa ca apreciez orice critica constructiva.

sa stii ca inca mai caut locul unde sa aterizez....momentan traiesc zborul...

apreciez femeile de succes,imi place lupta lor insa si mamele noastre care au luptat pentru ca noi sa ne putem dezvolta,pot
juca rolul unor femei de succes.....eu le zic femei luptatoare.

@Delia
Si de unde stii ca e un aeroport bun?

niciodata nu suntem siguri insa daca stim ce vrem....e un subiect complex Delia

in fiecare zi ma minunez....chiar si de mine

simplitatea e greu de atins...lucrile simple si faptele marunte creeaza legaturi vesnice.

e trist atunci cand te minti frumos.......suferi....si lasi in urma pe cineva care te-a meritat.


Love is a Battlefield
http://www.youtube.com/watch?v=AovFcWngyyQ&eurl=

gabi 16 aprilie 2009 la 18:19  

Andrei, Andrei,
zborul e foarte bun :)

Si mamele noastre sunt minunate si noi suntem minunate cand suntem mame :)

Si acum, un pas inainte!
Oamenii Zen sunt chiar excentrici, nebuni, dar fac lucruri minunate :)

Nu trebuie sa cauti adevarul, pentru ca el este prezent oriunde, chiar si in greseli :)

Delia 17 aprilie 2009 la 23:18  

Eh Gabi si Andrei... si eu plutesc si mi-e bine. Ma bucur ca va cunosc si sa simt asa un fir invizibil care ne leaga.
Andrei, am scris mult pe tema aprecierii lucrurilor simple...
Eu pledez spre a ateriza acolo unde simti si cand simti, fara a forta lucrurile in nici un fel.
E foarte greu sa faci lucrul acesta insa nu-i asa ca toate lucrurile se intampla atunci cand trebuie sa se intampla nu cand vrem noi?!

sunetul vietii 22 aprilie 2009 la 17:19  

Exista pilot automat dar atunci pierzi controlul asupra vietii.Eu personal nu mai stiu de ceva timp sa pilotez.Mi am taiat un fir de la avion sa nu l mai fac sa mearga pt. ca am gasit un aeroport bun;))

Delia 26 aprilie 2009 la 01:09  

@Sunetul vietii - sa fii fericita draga mea si sa traiesti fiecare clipa. Promit sa te anunt cand voi gasi si eu aeroportul bun. : )

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog