Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

VAD din nou drumul meu

Sursa foto: Inmagine

Am o confesiune de facut... de aproximativ 2 luni nu ma simt prea bine. Acum ma simt in convalescenta, imi revin incet. Mi-am zis ca o fi astenia, o fi lipsa de vitamine, or fost multele probleme pe care le-am avut in ultima perioada etc etc etc.
Am incercat sa ma bucur de soare, de primavara, de minunea vietii... am reusit insa doar partial. In ultima luna am avut probleme cu ochii... ba cu diopriile, mi-am facut control si mi-au gresit dioptriile la ambii ochisori. Asa ca m-am chinuit cu lipsa de orientare in spatiu, cu lipsa poftei de mancare, cu o stare iritabila, cu o lipsa de chef de viata desi incercam sa ma alimentez din interior. Apoi mi-am comandat lentile de contact, anul trecut am avut si mi-a fost bine cu ele... anul asta insa am facut alergie la solutia de lentile. Nu stiam de ce mi se intampla toate lucrurile acestea, de ce pe langa alte probleme pe care le am, am parte de o frana in a VEDEA drumul inainte.
Am incercat sa aflu care este intentia pozivita, care e mesajul in spatele acestor evenimente. E destul de simplu: nu vreau sa vad anumite lucruri din viata mea, pe unele mi-e greu sa le recunosc/constientizez... una din probleme imi sta in ochi ca geana buclucasa care nu vrea sa iasa la iveala. Am fost lipsita de energie pentru ca aveam nevoie de o pauza, de o schimbare a perspectivei, de noi inceputuri. Ori la mine un nou inceput poate fi doar cu data de 1 iulie, insa pana atunci ma pregatesc.
Sunt convinsa ca ceea ce fac acum este menirea mea, sunt convinsa ca ceea ce imi doresc voi realiza, sunt convinsa ca toate greutatile pe care le simt acum se vor evapora, sunt convinsa toate lucrurile se vor aranja in viata mea asa cum e mai bine.
Cred in mine, cred in puterea mea de a ajuta oamenii, cred in daruirea mea si stiu ca felul meu unic de a fi este apreciat.
Am sa imi scot geana din ochi, am sa ma detasez de trecut si trecutul de mine, si urmariti-ma pentru ca va pregatesc surprize minunate.
Iar voi daca aveti o problema de sanatate intrebati-va: oare nu vreau sa vad ceva?, oare nu vreau sa aud ceva?, oare am vreo frustrare?, oare inima mea ce vrea sa imi transmita? etc.
Veti afla raspunsul si astfel va veti vindeca.
Eu promit sa urmez lumina din mine, sa imi urmez drumul in ciuda tuturor greutatilor.


19 Comentarii:

Mihaela 18 mai 2009 la 08:32  

cand am inceput sa citesc nu ma asteptam sa aud asta. in paralel pornisem de pe facebook... mantra...
urmeaza-ti lumina draga mea...
si alte cuvinte sunt de prisos.
esti speciala si ma bucur ca a dat dumnezeu sa fii si in viata mea;
si ciudate sunt caile in care mesajele ajung la noi... :)
continuna-ti drumul si fii deschisa...
am auzit un citat care mi-a placut mult "in the end, everything will be ok; if it's not ok now, it means that it's not the end yet"
asa ca enjoy your life!!! and smile... it will be ok!!
Mihaela

DOAR NOI 18 mai 2009 la 08:56  

Iti doresc mult bine..putere... sanatate...incredere...energie pozitiva.
Cred ca totul vine de la tristetea din jurul nostru. Criza economica a adancit-o si mai mult.
Sa ne scuturam si sa ne rugam sa fim sanatosi.

Anonim 18 mai 2009 la 10:56  

@doreu - cred ca lumea s-ar schimba radical daca fiecare din noi am schimba perspectiva si am privi radacina a tot ce se intampla, in INTERIORUL nostru, nu in exterior (criza, etc.); cred cu adevarat ca aceasta 'criza' exterioara este efectul crizei unei crize interioare. acum avem sansa sa devenim sa dovedim (e usor pretentios, deoarece chiar nu trebuie sa dovedim nimanui nimic!) ceea ce suntem cu adevarat - oameni facuti din iubire!
asa cum spunea si Mihaela mai sus, tot ce avem de facut este 'enjoy the life' - consecinta naturala ('it'll be ok!') venind de la sine.
bineinteles, toate astea raman vorbe in vand pana in momentul in care incepem la modul cel mai efectiv si practic sa FACEM asta.

ne doresc sa FIM, in fiecare clipa!
pentru cei care cautam frenetic raspunsuri, privim in interior, cu atentie, cat mai des - si nu fugim / respingem ce gasim acolo, lasam sa iasa ce trebuie - vom ramane doar noi, cei plini de materia din care am gost facuti = iubire...

Cristian Lisandru 18 mai 2009 la 13:13  

Îţi doresc să te simţi din ce în ce mai bine... Şi trimit un gând bun care să îţi înveselească începutul de săptămână...

pheideas 18 mai 2009 la 14:54  

De fiecare data cand intru pe blogul tau dau peste poza din dreapta. Cea cu fata care merge desculta in roua diminetii. Ai vazut unde era solutia ? Just near by ... Smile!
Oricum pe mine ma inspira intr-un sens mai complicat. E vb de barefoot lifestyle. E si o poveste lunga pe tema asta, pe care am s-o spun pe blog candva. Smile! ... Cu bine !

Anonim 18 mai 2009 la 16:32  

Draga Deli, stii deja k te admir pentru curajul de-a te "expune" in felul asta public. Cliseul "raspunsurile sunt in noi" ma enerveaza deja prea tare, chiar dk e adevarat. De cele mai multe ori, pur si simplu nu poate fi identificat clar!

Atat iti voi marturisi (public) ceva ce am simtit recent, nu am gandit/ intuit. Toate fiintele vii au un timp personal, independent de cel "comun", "social". Daca poti gasi o fiinta care iti impartaseste din pura bucurie a timpului sau personal, ori daca tu reusesti sa uiti de tine (mai corect de eul tau ingrijorat) fiind in compania ei, soarele deja straluceste pe cerul tau interior!

Dupa ce il vei cunoaste pe Matei Rafael, cred k imi vei da dreptate... :)


P.S. "Dumnezeu" este si El o fiinta vie, cu toata incercarea mintilor noastre de a o include intr-o forma-gand "comestibila", "conceptualizata"...

Vlad

Anonim 18 mai 2009 la 19:05  

Draga Delia,
in fiecare clipa suntem pe drumul nostru chiar daca uneori durerile fizice nu ne lasa sa vedem asta..
tu esti pe drumul transformarii de sine care asa se manifesta la nivel fizic pe masura ce sunt de blocate vechi drumuri din noi..
am trecut si eu prin suferinte de acest gen si medical nu exista diagnostic..
te va ajuta multa odihna, relaxare , apa multa, si incredere in Lumina din interiorul tau.

gabi 18 mai 2009 la 21:04  

Draga mea,
intr-adevar frustrarea si nemultumirea somatizeaza pe organe.
Mie cand mi-a spus un prieten medic chestia asta, acum multi ani, nu prea am constientizat :)
Acum e doar chestie de exercitiu, insa e bine totusi sa ai certitudini referitoare la starea de sanatate, concretizate in rezultatele analizelor de laborator.
Metabolismul e bun numai in starile in care functionam sub elixirul fericirii. Sursele elixirului sunt langa manuta si ochii nostrii.
Coincidenta sau nu...si eu de 2 luni functionez din rezerve si sper sa refac proviziile curand.
Hai, la treaba :))
Te pup cu drag!

Delia 20 mai 2009 la 00:50  

@Mihaela - multumesc mult de vizita. Nu ne-am mai vazut demultisor. Chiar ca sa vezi cum ajung mesajele la noi... de fapt cum le atragem.
E foarte fain si bun citatul. Stiu ca va fi OK, acum insa sunt la capitoul de curatenie. :) Si inainte de a fi curat, e intai mizerie. It will be ok!

Delia 20 mai 2009 la 00:55  

@doareu - exteriorul, contextul economic isi pune amprenta cu siguranta. Insa solutiile sunt in noi, desi suna atat de aiurea.. acolo avem rezervele sa trecem peste toate problemele. Sa fim sanatosi, e atat de important. Merci pentru sprijin.

diana 21 mai 2009 la 22:12  

Si eu urmaresc astfel de filmulete, mi-am si copiat cateva pe care le vad zilnic. Despre starea ta de rau, cam la fel mi s-a intamplat si mie. Perioada 1- 15 mai - aproximativ- a fost un cosmar - cu ochii nu am probleme, dar am altele . Ce sa spun ... oboseala, depresie (desi eu de obicei nu ma las usor), tensiune oscilanta, tot felul de dureri. Acum am inceput sa-mi revin. Sa stii ca peste tot felul de probleme, a fost si influeta vremii, a schimbarilor bruste de presiune atmosferica.
Inima buna si mergem inainte!

Delia 22 mai 2009 la 22:48  

In primul rand imi cer scuze pentru raspunsurile pe care le dau doar azi la comentariile voastre. Stau cam prost cu managementului timpului.

@Anonim - ai mare dreptate: oamenii sunt facuti de iubire. Insa e atat de greu sa constientizam bogatia noastra interioara. Daca am invata asta zi de zi, ne-am bucura de viata si totul ar fi ok!. Multumesc pentru comentariu plin de invataminte si pentru iubirea pe care ne-o oferi. :)

Delia 22 mai 2009 la 22:49  

@Cristian Lixandru - hehe pot sa confirm ca m-am simtit mai bine si gandul bun venit de la tine mi-a inseninat saptamana.

Delia 22 mai 2009 la 22:52  

@pheideas - poza aia reprezinta multe multe pentru mine... si e poza logo pentru workshopul meu pentru femei Primavareste-te. De abia astept sa citesc mai multe despre barefoot lifestyle. :)Multumesc ca esti alaturi de mine citindu-mi blogul. Imbratisari!

Delia 22 mai 2009 la 22:55  

@Vlad - dragul meu prieten. Ce multe invatam noi unul de la altul. :)
Multumesc pentru oportunitatea de a-l cunoaste pe Matei Rafael... mi-a inseninat viata.. m-a facut sa VAD ce e important in viata noastra.
Aha.. fiecare avem un timp al nostru personal... important este sa ne vedem noi de drumul nostru.. sa ne lasam condusi de lumina noastra si sa nu ne lasam adusi in intuneric de persoane care au alt timp, de persoane care vad lucrurile pe un drum paralel cu al nostru.

Delia 22 mai 2009 la 22:59  

@Camelia - foarte mare dreptate ai... sunt pe un drum al transformarii mele... prietenii zic ca sunt intr-o permanenta metamorfoza. Mi-am dat seama ca somatizez... perioada prin care am trecut a fost ciudata... stii.. ca si cand trebuie sa imi vopsesc din nou viata... insa nu numai vopseaua trebuie data jos de pe peretii... ci trebuie mai adanc lucrat... poate unii pereti chiar dati jos pentru a face mai mult spatiu pentru o viata implinita. Ei... doare... se face mizerie inainte... exista frustrare, exista nebunie, exista tristete... exista lupta... insa vine si vremea curateniei, a vopsirii peretilor, a soarelui, a bucuriei. :) Presimt ca sunt aproape...

Delia 22 mai 2009 la 23:02  

@Gabi - scumpa mea prietena... cum ne "sincronizam" noi doua. Da... facusi niste analize care au fost gresite... ce zici de asta: reteta de ochelari gresita, analize gresite... hmmm... care o fi mesajul? Am noroc ca am multa lumina si bucurie interioara incat sa ma pot hrani... insa nu ii mai pot ajuta asa bine pe cei dragi mie... am resurse doar pt mine. :(

Delia 22 mai 2009 la 23:05  

@Diana - multumesc pentru comentariu. Sigur ca mergem inainte.. nici eu nu ma las usor insa vezi uneori mai avem nevoie de pauza si daca nu intelegem ni se arata in alt fel.

Geanina Codita 24 mai 2009 la 13:56  

Uite, eu te teleportez in mijlocul unui camp cu maci plin de culoarea iubirii, cu mult verde al sperantei, cu multa prospetime si nu in ultimul rand radacini sanatoase. o duminica placuta!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog