Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Over the rainbow

Ma intrebam zilele acestea ce anume face diferenta dintre doua persoane de aceeasi varsta. Intalnim persoane de 40 de ani care arata ca si cand ar avea 30, sau intalnesti persoane de 30 de ani care arata ca si cand ar avea 40. Putini isi arata varsta adevarata. V-ati intrebat de ce se intampla asta? De multe ori spunem: a avut multe necazuri si de aceea arata asa... dar sunt persoane care desi au avut necazuri arata fenomenal si nu le dai varsta pe care o au. Una din explicatii ar fi mostenirea genetica pe care o avem, dar o alta explicatie ar fi ca suntem ceea ce gandim. Daca noi avem permanent ganduri negative aceastea ajung sa ne macine fizicul. Cu siguranta ati intalnit persoane carora spre exemplu le era frica de boala si pana la urma s-au imbolnavit sau persoane care desi aveau o relatie frumoasa aveau permanent frica ca vor fi parasite, si ajung sa fie parasite, exemplele ar putea continua. Ati observat ca persoanele optimeste arata mai bine decat cele pesimiste? Si fiind optimist atragi alaturi de tine alte persoane asemeni tie. Fiind negativist atragi persoane de acelasi gen sau chiar ajungi sa inlaturi multe persoane din viata ta pentru ca oamenii nu au nevoie de ceea ce trasmiti tu. Gandurile sunt un izvor de energie, actiune si manifestare, asa am citit intr-o carte si mare adevar este in aceste cuvinte. "Daca vreti sa va intineriti corpul, atunci infrumusetati mintea." Persoane care au ganduri de rautate, invidie, dezmagire, tristete permanenta rapesc vitalitatea si armonia din corp si asta se vede pe fetele lor. Ti s-a intamplat sa intalnesti o persoana si sa spui: nu stiu, se vede pe chipul ei ca este o persoana trista. Expresia fetei nu apare intamplator, se spune ca ridurile apar si ca urmare a gandurilor negative pe care le avem. Chiar daca fata poate fi ridata din cauza suferintei, ii poti da o luminozitate aparte cu o atitudine pozitiva. Daca ar fi sa mergem la extreme, cred ca ati auzit si voi cazuri de vindecari miraculoase cu o atitudine pozitiva si un optimism debordant.
E oare asa de greu sa gandim pozitiv? Sa fim optimisti si sa transmitem asta prin toti porii nostri si cu drag catre ceilalti? Primul pas pe care cred ca trebuie sa il facem e sa gasim binele si frumosul in fiecare persoana pe care o intalnim, sa inlocuim gandurile negre cu ganduri pozitive si sa multumim in fiecare zi pentru ceea ce ni s-a intamplat frumos nu pentru ce ni s-a intamplat urat. Cu o asa atitudine vom reusi sa trecem peste greutati si peste norii grosii care intervin in drumul nostru. Exista o vorba: intotdeauna dupa ploaie iese soarele, deci in loc sa ne macinam pe timpurile ploioase din viata noastra eu zic sa ne alegem umbrela potrivita si sa ne pregatim cu o atitudine optimista pentru a profita din plin de zilele cu soare.


4 Comentarii:

Anonim 12 mai 2008, 16:56  

Varsta mentala e de obicei diferita de cea fizica. E o adevarata arta sa ramai copil in interiorul tau pana la adanci batranete, sa te bucuri mereu de frumusetea unei flori, de un cer senin, de un rasarit sau apus de soare, de bucuria altuia... sa-ti amintesti mereu de lucrurile simple si marunte din care este de fapt facuta viata si care ne inconjoara in permanenta si de care uitam foarte frecvent din cauza "problemelor" pe care noi ni le cream prin modul nostru de abordare a evenimentelor din viata... Da, in mod cert gandirea pozitiva, modul de abordare pozitiva a vietii ajuta foarte mult la mentinerea unui tonus psihic mereu tanar. (Luciana)

Anonim 13 mai 2008, 00:05  

La fel de bine putem vorbi despre o varsta sociala, pe care majoritatea dintre noi ajungem sa o cunoastem mai ales prin presiunile externe pentru "a face", pentru "a deveni cineva", pentru "a nu ramane in urma celorlalti",

despre o varsta sufleteasca, sunt suflete tinere ce raman putin alterate de situatiile de viata prin care trec corpurile lor fizice; sunt suflete ce au in spate atata experiente incat daca si le-ar aminti intr-o viata obisnuita, cu o minte obisnuita, ar fi prea mult.

Doar gandirea pozitiva e insuficienta, doar pozitiv gandesc si cei ce cauta doar avantajul personal indiferent de situatia de viata. A stii sa te copilaresti, sa te exprimi la nivelul autentic si simplu al unui copil, a-ti pastra in tine mereu un "foc viu" al bucuriei nealterate de conditionarile de orice fel, a ramane capabil sa te uimesti fara cuvinte, sincer de parca prima oara ai trai ceea ce traiesti...

Ingredientele de baza care produc alchimia magica a tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte

~V~

Anonim 13 mai 2008, 00:36  

Tuturor celor care citesc acest blog, va doresc toata fericirea din lume!
Tout le bonheur du monde

~V~ =)

rast 18 mai 2008, 16:23  

Dupa parerea mea, si alimentatia contribuie la aspectul fizic. O alimentatia cu un continut bobat de fructe si legume nepreparate termic ne da o alura tinereasca. O alimentatie bazata pe carne duce la un aspect mai batranesc.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog