Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Morning Prayers

Am avut o saptamana in care sanatatea mea a fost pusa la incercare. Astfel am fost scoasa din priza si fortata sa fiu atenta cu mine si corpul meu. Se pare ca la mine lucrurile asa functioneaza, ma consum mult si nu stiu cand sa ma opresc desi corpul meu a dat semnale din timp ca a obosit. Cand corpul nostru se imbolnaveste de obicei ni se transmite un mesaj. Undeva gresim si e cazul sa facem ceva, pur si simplu nu mai suntem lasati sa perpetuam in greseala si primim o pedeapsa. Primul lucru a fost sa ma intreb de ce anume am ramas fara voce, de ce anume nu mai pot sa comunic si trebuie sa imi aman o parte din planuri!? Ei, pentru ca comunicam prost, pentru ca imi era teama sa imi exprim toate starile prin care treceam si greul pe care il duc. Era cazul sa fac o pauza, o pauza in care sa realizez ca Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, iar eu nu trebuie sa uit asta niciodata si sa am incredere in mesajele pe care le transmite. Suntem atat de norocosi dar noi nu vedem asta! Ni se transmit permanent mesaje iar noi nu vrem sa intelegem si nu le auzim! Eu mi-am propus ca dimineata sa o incep mai optimist, multumindu-mi celui de SUS pentru ziua frumoasa ce o voi avea, rugandu-l sa ma ajute sa ma bucur de tot ce ma inconjoara si sa ii inteleg din timp mesajele pe care mi le transmite.





Final Destination: Love

Am revazut de curand filmul "Pretty Woman" si ce frumos este exemplificat acolo cum ne indragostim de stangacia persoanei de langa noi, de defectele pe care considera ea ca le are dar care fac din ea o persoana speciala, cu un farmec aparte. Asa ca m-a lovit romantismul si m-am hotarat sa scriu despre acest subiect. :) Ce facem noi de cele mai multe ori? Mai ales, noi femeile, suntem maestre la a ascunde acele "defecte" de care se poate indragosti cineva. Cand intalnim o persoana care ne place ne facem tot felul de probleme: sunt prea grasa, sunt prea stangace, nu merg acolo ca sigur o sa fiu cea mai urata dintre toate etc. Uitam sa fim noi insine, uitam ca daca aceea persoana se va indragosti, se va indragosti de tine, cea autentica, poate mai plinuta, poate mai stangace, poate dezordonata, dar ca tine nu mai exista alta. La inceputul relatiei avem tendinta de a prezenta o imagine pe care credem ca si-o doreste cel de langa noi, dar dupa o vreme de “actorie” vraja dispare. Totul porneste de la a ne iubi pe noi insine, asa cum suntem, cu calitati si defecte, asa cel de langa noi va vedea in noi o persoana unica si interesanta. Eu nu numai nu ma iubeam pe mine dar eram atata de inchisa, as putea spune chiar sobra, jucand de fapt un rol care nu ma reprezenta iar celalalt nu reusea sa ajunga la mine printre straturile groase pe care eu i le prezentam. Asa ca fa haz de defectele tale, accepta-le, incepe sa te iubesti pe tine asa cum esti si vei fi surprinsa ca esti apreciata tocmai pentru asta. Si da, printul sau printesa din povesti, daca nu a venit, va veni intr-o zi, veti gusta intai fiecare din lumea ceiluilalt, iar apoi veti avea o intreaga lume doar pentru voi!

Over the rainbow

Ma intrebam zilele acestea ce anume face diferenta dintre doua persoane de aceeasi varsta. Intalnim persoane de 40 de ani care arata ca si cand ar avea 30, sau intalnesti persoane de 30 de ani care arata ca si cand ar avea 40. Putini isi arata varsta adevarata. V-ati intrebat de ce se intampla asta? De multe ori spunem: a avut multe necazuri si de aceea arata asa... dar sunt persoane care desi au avut necazuri arata fenomenal si nu le dai varsta pe care o au. Una din explicatii ar fi mostenirea genetica pe care o avem, dar o alta explicatie ar fi ca suntem ceea ce gandim. Daca noi avem permanent ganduri negative aceastea ajung sa ne macine fizicul. Cu siguranta ati intalnit persoane carora spre exemplu le era frica de boala si pana la urma s-au imbolnavit sau persoane care desi aveau o relatie frumoasa aveau permanent frica ca vor fi parasite, si ajung sa fie parasite, exemplele ar putea continua. Ati observat ca persoanele optimeste arata mai bine decat cele pesimiste? Si fiind optimist atragi alaturi de tine alte persoane asemeni tie. Fiind negativist atragi persoane de acelasi gen sau chiar ajungi sa inlaturi multe persoane din viata ta pentru ca oamenii nu au nevoie de ceea ce trasmiti tu. Gandurile sunt un izvor de energie, actiune si manifestare, asa am citit intr-o carte si mare adevar este in aceste cuvinte. "Daca vreti sa va intineriti corpul, atunci infrumusetati mintea." Persoane care au ganduri de rautate, invidie, dezmagire, tristete permanenta rapesc vitalitatea si armonia din corp si asta se vede pe fetele lor. Ti s-a intamplat sa intalnesti o persoana si sa spui: nu stiu, se vede pe chipul ei ca este o persoana trista. Expresia fetei nu apare intamplator, se spune ca ridurile apar si ca urmare a gandurilor negative pe care le avem. Chiar daca fata poate fi ridata din cauza suferintei, ii poti da o luminozitate aparte cu o atitudine pozitiva. Daca ar fi sa mergem la extreme, cred ca ati auzit si voi cazuri de vindecari miraculoase cu o atitudine pozitiva si un optimism debordant.
E oare asa de greu sa gandim pozitiv? Sa fim optimisti si sa transmitem asta prin toti porii nostri si cu drag catre ceilalti? Primul pas pe care cred ca trebuie sa il facem e sa gasim binele si frumosul in fiecare persoana pe care o intalnim, sa inlocuim gandurile negre cu ganduri pozitive si sa multumim in fiecare zi pentru ceea ce ni s-a intamplat frumos nu pentru ce ni s-a intamplat urat. Cu o asa atitudine vom reusi sa trecem peste greutati si peste norii grosii care intervin in drumul nostru. Exista o vorba: intotdeauna dupa ploaie iese soarele, deci in loc sa ne macinam pe timpurile ploioase din viata noastra eu zic sa ne alegem umbrela potrivita si sa ne pregatim cu o atitudine optimista pentru a profita din plin de zilele cu soare.


Inima albastra

Sunt putin trista si dezamagita. Nu eram sigura daca voi scrie azi pe blog, pentru ca nu as fi vrut sa transmit starea mea. Dar asa e in viata, avem si momente mai putin placute. Azi voi scrie despre prietenie. Ce inseamna prietenia pentru voi? Eu atunci cand acord un sprijin o fac total si din inima, fara a ma gandi ca daca ajut pe cineva sau daca sunt alaturi de un prieten, trebuie sa primesc o rasplata sau ca el/ea trebuie sa fie langa mine cand am eu nevoie. Stiu ca rasplata o voi primi intr-o forma sau alta si prefer ca persoana aceea sa faca gesturi din inima nu doar formale, pentru ca mi-e dator. Nici macar nu se pune problema de a tine o evidenta a "datoriilor". Stiu ca atunci cand e langa mine e pentru ca asa simte, asa cum o fac eu. Eu cred ca prietenia se ofera neconditionat, voi nu? Da, nu este usor, dar asta e prietenia adevarata. Toti gresim in prietenii, toti avem calitati si defecte, de aceea comunicarea e foarte importanta dar si acceptarea celuilalt. Avem intotdeauna ceva de invatat si fiecare prietenie e diferita. Am realizat insa ca pentru anumite persoane prietenia are pret si atunci cand te astepti mai putin si mai ales cand tu te zbati, reusesc sa te loveasca. Dar in viata invatam din astfel de experiente. Prietenia e un drum cu doua benzi, oferi si primesti fara sa te indepartezi pe alt drum si fara coliziuni majore. Asta e ce cred eu si tin sa le multumesc prietenilor mei adevarati.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog