Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Goana dupa curcubee


Vine Pastele... o sarbatoare care mie imi inmoaie sufletul si ma face sa ma deschid mai mult fata de oameni, ma face sa ma simt ca o carte deschisa. Intotdeauna realizez cat de multe am de daruit si ca nu fac suficient pentru asta. Mai realizez, in aceasta perioada si nu numai, cat de binecuvantata sunt si pentru cate lucruri trebuie sa fiu recunoscatoare. Ma mir de cata iubire pot avea in suflet, de cat de usor mi-e sa daruiesc. E foarte adevarat ca pot fi mult mai usor ranita, dar acest lucru nici nu conteaza atat de mult. Stiu ce sa iau din fiecare situatie din viata si chiar si daca simt nepasare, neglijenta, poate chiar ura, eu o sa trimit iubire, ganduri bune. Nu mai aleg dupa himere, nu mai aleg dupa curcubee, nu mai alerg dupa minuni, acestea au fost sursa nefericirii mele. Dupa ce l-am citit si pe Osho am inteles ca eram in cautarea fericirii dar fericirea nu se cauta. Fericirea se intampla subit, neasteptat, cand esti prea ocupat sa faci altceva. "Cautarea fericirii inseamna un efort al mintii, iar necautarea inseamna o stare de relaxare. Iar fericirea este posibila numai cand esti relaxat", asa spune Osho. Oare cand judeci prea mult lucrurile, cand te pregatesti pentru un moment special, care e teoretic un moment fericit din viata ta, mai esti acolo, simti fericirea? Eu nu am reusit... in schimb atunci cand am luat lucrurile asa cum sunt, viata mi-a scos in fata oameni deosebiti, mi-a daruit momente deosebite si as putea continua. "Fericirea se intampla. Nu poti s-o fabrici, nu poti s-o aranjezi. Fericirea e ceva dincolo de eforturile tale, dincolo de tine. Se intampla cand nici nu te gandesti. Fericirea e intotdeauna in tine. Nu are nici o legatura cu vremea..., nu are legatura cu nimic. Este neasteptata, si apare cand esti relaxat, cand fiinta ta este impacata cu existenta. Nu vine si pleaca. E mereu acolo, la fel ca respiratia, ca bataile inimii, ca circulatia sangelui in corp. Fericirea e mereu acolo, insa daca o cauti vei gasi nefericirea." Suntem invatati ori ca e bine sa ne multumim cu ce avem ori sa cautam in disperare, o noua iubire, un nou job, o noua cale spre fericire. Dar uitam sa fim relaxati, uitam sa fim prezenti in viata noastra. Traim vietile altora, poate intr-o relatie in care ne complacem, sau gonim dupa curcubee. Cand am realizat aceste bogatii un pic m-am speriat, ma gandeam ca pot cadea in extrema cealalta, ca imi voi pierde ambitia, entuziasmul, energia. Dar nu e asa, chiar poti alege daca te complaci sau nu, poti alege in orice situatie sa te enervezi sau sa abordezi altfel problema. Nu mai goniti dupa curcubee... relaxati-va si deschiti-va sufletul. .

8 Comentarii:

gabi 13 aprilie 2009, 23:12  

Cat de frumos e sufletul care accepta, daruieste si primeste masura lui infinita :)

Delia 13 aprilie 2009, 23:22  

Multumesc sora mea cu suflet frumos.

Carol 18 aprilie 2009, 01:02  

da,viata ta este o scena pe care tu joci rolul care iti place,unii joaca mai multe altii mai putine sau doar unul,dar atata timp cat se confunda cu rolul nu vor afla niciodata cine sunt si de ce sunt aici,pe aceasta planeta in acest univers,cand afli ca tu nu esti personajul din rolul tau,atunci afli cine si ce esti,.....dupa multe incercari o sa-ti dai seama ca nu esti nimic definit,intr-o permanenta stare de schimbare indiferent ca esti agitata sau relaxata,ce esti de fapt,rezultatul gandurilor si faptelor tale din trecut,si ce ai sa devi depinde ce ce gandesti acuma.....nu citez pe nimeni,vorbesc din experienta....incearca....

Delia 18 aprilie 2009, 01:42  

Multumesc Carol. E vorba de a iesi din zona noastra de confort, ceea ce incerc sa fac. Am ajuns aici, asa cum zici tu, dupa multe ganduri si fapte si vreau sa cred ca evoluez si ceea ce am sa devin va fi o varianta a mea "imbunatatita", dar e mea, autentica si nu un altcineva. Ceea ce nu e usor. Iti doresc sarbatori fericite si cum imi place mie sa urez: fii fericit ca "Esti" si viata iti va oferi un curcubeu de bucurii.

Mugur 18 aprilie 2009, 01:47  

Paste fericit si plin de lumina Invierii, Delia!

Delia 18 aprilie 2009, 12:33  

Multumesc Mugur! Un Paste luminat de iubire iti doresc!

Geanina Codita 18 aprilie 2009, 16:32  

Credinta, lumina, speranta.Toate gandurile mele bune se indreapta catre tine.Paste Fericit!

Delia 18 aprilie 2009, 17:45  

Multumesc mult Geanina!
Ganduri bune iti transmit si eu insotite de o imbratisare calda si urarea de a avea o sarbatoare luminata pana in strafundul sufletului tau. Paste Fericit!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog