Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

A iubi iubireaM-am impiedicat prin viata cautand iubirea nemarginita... am crezut ca sunt aproape de ea de atat de multe ori... O da... dar ce intelegem prin iubire? Abia acum am realizat ca eu iubeam iubirea. Iubirea aceea divina, pura, neinteleasa, iubirea ce exista intr-un nivel de inalt si absolut incat nu puteam decat sa fiu adiata de lumina ei si atat.  Iubirea aceea descrisa in poezii sfasietoare, in melodii atat de intense si in filme romantice. Insa iubirea noastra e pamanteana, e o iubire pe care o vezi in ochii de copii, o iubire care are soare dar si umbra, o iubire care te patrunde atunci cand priveste o floare, cand vezi un rasarit de soare...
Asa cum nu-l putem vedea pe Dumnezeu, asa nu vom putea "vedea", "gasi" iubirea aceea pura si nemarginita. Noi traim aici.. pe pamant, Dumnezeu ne vorbeste prin oameni, iubirea se revarsa prin oameni, natura, prin ganduri, fapte si minuni. Daca vrem sa simtim cu adevarat iubire, daca vrem sa traim cu adevarat iubirea atunci e important sa acceptam ca ea ia formele lumii acesteia... si ca noi fiecare, avem calitati si defecte, avem lumina dar si umbre. Daca acceptam iubirea pamanteana nu vom mai suferi, pentru ca iubind ceea ce este, ne putem inalta. Cautand un absolut, nu vom face decat sa fim dezamagiti ca n-am trait ceva ce nu poate fi trait pe acest pamant. Iubind iubirea, iubind nemarginirea, iubind idealul nu facem decat sa cadem ca niste stele cazatoare... si sa ne pierdem intr-o lume care credem ca nu ne intelege. 
Aleg sa iubesc "lumeste", sa am tresariri si zvâcniri de ego... accept sa vad viata cu bune si cu rele, cu experiente din care invat, pentru ca stiu ca Dumnezeu mi-a dat iubirea ca sa ma inalt si nu ma pot inalta decat acceptand ceea ce este. Tot ceea ce avem in viata noastra, tot ce ne este dat sa traim, inclusiv iubirea, este ca noi sa intelegem viata de aici, sa iubim divinul din viata noastra nu viata din divin. 
Ma abandonez dorintei tale, ma abandonezi unei vieti pline de iubire, si nu mai caut iubirea in forme ce n-au viata.


4 Comentarii:

Antonela Marian 2 martie 2011, 19:10  

Gandul iubirii


Luna aşterne misterul printre raze dalbe,
Scaldă-n val luminat noaptea culegând şoapte
Micile stele dansează în gânduri renăscute...
Peisaje dintr-o piesă de teatru, vremi trecute.


Cântă în surdină şi vântul printre crengile nude
Înaintând triumfal prin lumina albă de spume –
Îmbrăţişată de noapte, învăluită în stele
Joacă prinţesa rolurile – gândurilor mele.


Te-ndemn şi pe tine binevoitor cititor,
Înalţă-ţi gândul iubirii, fă-l folositor,
Azi seamănă în inimi şi creşte bucuria
Cu palmele-amândouă frământă veselia.

Iluzionara lună pentru mine cea mai bună amică, contrar unor distinşi critici de artă, chiar dacă sunt o ,,femeie”, cum menţiona Garabet Ibrăileanu în scrierile sale, iubesc nopţile albe. Visez cu ochii deschişi, fiindcă amica mea din fiecare noapte îmi oferă de fiecare dată leagănul în care pot să-mi aştern visul.
Gândurile-mi sunt răsplătite cu frumuseţe, străjerul meu plin de lumină-mi oferă un sprijin indiferent de starea fizică pe care o am.
,,Gândurile, starea lăuntrică, dorinţele ne conduc viaţa. Aşa cum ne sânt gândurile cu care ne îndeletnicim, aşa ne este şi viaţa”- ( Părintele Tadei). Cuvinte pline de adevăr, cuvinte care-ţi răman în suflet...un semnal de alarmă care ar trebui să ne aducă aminte că iubirea vine din inimă. Atunci când împrăştiem seminţe pline de iubire, avem grijă de ele, le creştem frumos; rodul obţinut este iubirea desăvârşită care scaldă inima în lumină revărsând în trup mierea... Ce poate fi mai frumos decat un rod bun, o lumină albă ruptă din raze de lună, liniştea...IUBIREA. Daţi-vă mâinile creşteţi seminţe şi aduceţi cu voi doar gânduri bune.

radiowhisper.com 6 martie 2011, 18:20  

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

free game 4 iulie 2011, 16:23  

Impresionant, am ramas uimit. De unde ai atata inspiratie si talent? Toate cele bune si tine-o tot asa! :)

Sebastian N. 12 iulie 2011, 21:31  

foarte frumoase vorbele tale, stau si ma gandesc oare chiar mai sunt si oameni printre noi care mai vad si chestiile astea?? De multe ori avem instinctul de a eticheta oamenii doar din prisma unui simplu gest sau unei singure vorbe, care nu ne-a picat exact asa cum ne-am dorit. Felicitari pt postarile tale pline de culoare dar si usor sensibilizante. O seara frumoasa!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog