Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Dorinte false

Ma gandeam azi ce stupizi putem fi alergand prin viata incercand sa fim ceva ce NU suntem. Suntem atat de pierduti incat de multe ori dorintele noastre nu au legatura cu nimic din ceea ce doreste sufletul nostru. 
E ca si cum toata viata ne dorim sa fim inalti desi suntem scunzi, ne dorim sa avem ochi albastri dar noi avem ochii caprui.

Asa e si cu dorintele noastre, ne dorim ceva ce nu vine din noi, suntem influentati de cei din jur, de societate dar cel mai rau e atunci cand nu mai poti distinge intre ceea ce alegi tu cu adevarat si influenta celorlalti.

Bine bine imi puteti pune intrebarea.. dar cum sa stiu cu adevarat ce imi doresc?! Pai daca te uiti la un gard si e verde, tu poti sa il vezi albastru? Ei.. daca alegi sa te minti pe tine, da il poti vedea albastru, altfel nu ai cum. Asadar raspunsul vine din interior si intreaba-te cand ai o dorinta: vine din adancul sufletului meu, chiar vreau sa se materializeze dorinta?! Ei daca vine de acolo te si poti detasa de ea si atunci dorinta se va implini chiar mai repede decat crezi tu. Daca insa te minti pe tine, vei avea dorinte care nu au legatura cu misiunea ta si drumul tau aici si unele pot fi chiar absurde. Da.. doare stiu. Insa la fel stim ca nu avem noi toate datele si informatiile astfel incat sa stim ce e potrivit si ce nu pentru noi. De aceea detasarea de dorinte e esentiala. E minunat cand ajungi sa iti poti da drumul... sa iti doresti si sa stii ca totul se aranjeaza si se intampla asa cum este mai bine pentru tine. Ei... si pana la urma sa fii inalt sau sa ai ochii albastri ti se vor parea si tie dorinte absurde.. mai ales ca importanta valorilor in viata ta se va schimba. 

Formuleaza-ti dorinte, intentii, viseaza, si viseaza mult insa lasa dorintele sa vina din adancul sufletului tau si renunta la a te mai minti pe tine!

4 Comentarii:

Anonim 25 ianuarie 2012, 12:45  

Delia, felicitari. Foarte interesant mesajul tau.

Anonim 25 ianuarie 2012, 21:08  

daca e o cugetare proprie...FELICITARI, e profunda...un singur pasaj ma nedumereste "Asadar raspunsul vine din interior si intreaba-te cand ai o dorinta: vine din adancul sufletului meu, chiar vreau sa se materializeze dorinta?! (Ei daca vine de acolo te si poti detasa de ea si atunci dorinta se va implini chiar mai repede decat crezi tu)."
L-am pus intre paranteze. Ajungi sa realizezi ca dorinta/sentimentul e real, nu influentat...cum te poti "detasa" de ea/el...si sa se si indeplineasca?!....si, daca ti se indeplineste...cum te mai poti bucura daca te-ai detasat deja...
As aprecia daca ma lamuresti...
Remus

Anonim 2 februarie 2012, 17:42  

Salut!
Imi permit sa vin cu o "sugestie" de raspuns la fragmentul adus in discutie de Remus.
BANUIESC ca detasarea la care se face referire are de-a face cu faptul de a nu "trai" pt dorinta respectiva.
In opinia mea, dorintele sunt esentiale pt a inainta in viata, pt schimbari si formarea de idealuri. Dar cand dorinta devine "arzatoare" atunci suntem la limita obsesiei. De aici nevoia de "detasare". Avem dorinte, speram sa se implineasca, facem ceva in directia respectiva, dar nu lasam ca aceasta "construire" a dorintei sa ne consume. Astfel starea noastra interioara, in "esenta" ei, nu va DEPINDE de implinirea sau ne-implinirea dorintei. Desigur ca vom simti o bucurie sau tristete, dar aceste stari ale momentelor implinirii sau ne-implinirii, nu ne vor DEFINI. Ci, vom ramane NOI, cei "adevarati" in trairea noastra, stapani peste trairi si nu "stapaniti" de trairi!
Tot ce am descris mai sus este o ilustrare inspirata din descrierea facuta lui Nicolae Steinhardt "..prins in toate si desprins de toate!" -(nu-mi amintesc exact de catre cine,dar o puteti gasi la sf cartii "Jurnalul Fericirii"-prima editie)

DanImports 13 martie 2012, 02:25  

I currently work from home selling export goods, according to this blog http://importexporthomestudy.com/export-business/exporting-business/
exports will help with a country's trade deficit. Now I would like to thank you for this post cause it has been a worthy read for me.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog