Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

TU esti iubire


Introducere

Iata-ma aici, pe blogul meu, cine ar fi crezut? Eu cu siguranta nu mi-am imaginat ca voi face acest lucru. Sunt aici, datorita celor care mi-au citit "Delinewsletter" si au considerat ca pot sa expun ceea ce gandesc si simt pe un blog.
Am pus pe blog cele scrise de mine anterior, acum de Dragobete o sa abordez din nou tema iubirii.

Cautand sa aflu ce este iubirea, trecand prin dezamagiri, am realizat ca eu am "cazut in iubire" dupa cum spune Osho si nu m-am inaltat prin iubire. O etapa necesara, dupa cum o sa vedeti din cele expuse in continuare. Veti spune care e diferenta? Atunci cand cazi in iubire, te pierzi pe tine, cel de langa tine poate deveni printre singurele motive pentru care traiesti. Uneori uiti de hobby-urile tale, de prietenii tai si totul se invarte in jurul LUI. Facand astfel ramai un copil, reactionezi ca un copil, irational si de fiecare data cand nu se intampla lucrurile asa cum ai dori, ce faci? Dai din picioare, reactionezi impulsiv, ai tot felul de strategii cum ar fi: lasa ca vorbesc cu prietenul lui, poate aflu ce simte, il suni de zece ori pe zi etc. Ati fost in astfel de situatii, nu? Fetele cu siguranta au facut capul calendar prietenelor lor cu povesti "despre EL".
Esti in situatia in care ti se pare ca umbli intr-un vis si totul in jurul tau capata alta forme, dar totul are legatura cu EL.
Dar ce inseamna ca te inalti prin iubire? Inseamna in primul rand maturizare, faptul ca ai invatat din experientele trecute si poti acum sa fii constient/a de ce oferi si ceea ce ti se ofera si poti infrunta realitatea. Da, ai devenit de fapt adult, esti mai evoluat, te-ai dezvoltat, iar tu nu mai esti dependent, esti pe picioarele tale. In primul rand e important sa cauti iubirea pretutindeni, nu numai intr-o relatie, ci TU esti iubire, Tu emani iubire. Nu se mai pune problema de a iubi ceva ci pur si simplu iubesti si gata. Cred ca e important sa gasim macar o farama de iubire in tot ceea ce ne inconjoara: in ceea ce facem si in oamenii din jurul nostru.
Dar drumul pana la aceasta iubire nu este intotdeauna usor si trebuie sa cadem in iubire, sa suferim mult pana reusim sa o intelegem si mai ales pana reusim sa o exprimam.
Iubirea are multe paradoxuri, important e ca noi sa reusim sa intelegem ca fiecare experienta pe care o avem ne va duce pana la urma la inaltarea prin iubire.
Voi incheia cu un citat de C.G. Jung "Ezit in fata sarcinii de a gasi un limbaj prin care sa eprim nenumaratele paradoxuri ale iubirii. Aici se afla tot ce e mai maret si tot ce e mai neinsemnat, tot ce e mai indepartat si tot ce e mai apropiat, tot ce e mai elevat si tot ce e mai josnic, si nu putem vorbi despre o parte fara sa vorbim despre cealalta. Orice am spune, cuvintele nu pot exprima intregul".
Asadar uneori trebuie sa cadem in iubire ca apoi sa ne putem lua elanul spre inaltimi.

2 Comentarii:

dia 26 februarie 2008, 09:40  

Mult timp m-am intrebat de ce relatiile mele au fost atat de diferite unele de altele... Mai bine zis de ce eu am fost diferita in relatie cu persoane diferite. Eu ar fi trebuit sa am aceeasi structura de baza, cu mici influente exterioare, ce apar si din adaptarea la viata si obiceiurile celuialt. Insa analizandu-mi trecutele relatii, am descoperit ca in unele am fost efectiv in extreme diferite! Ceea ce nu e normal.
Raspunsul mi-a venit cel mai clar explicat din blog-ul tau. Stiam care fusese diferenta intre relatii, doar ca nu stiam sa o definesc! Merci! ;)
Dia

Iubire 23 noiembrie 2008, 01:16  

"uneori trebuie sa cadem in iubire ca apoi sa ne putem lua elanul spre inaltimi"... Cat adevar aici!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog