Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Despre fericire

Acum, atat de aproape de sarbatoarea sfanta de Pasti, m-am gandit sa scriu cate ceva despre fericire. Osho spune ca noi, omuletii, putem fi fericiti daca alegem sa fim fericiti. El spune ca noi putem fi mai fericiti decat pasarile, decat copacii, decat stelele pentru ca noi avem ceva in plus, si anume noi avem constiinta. Iar constiinta iti da doua alternative: fie sa devii fericit, fie nefericit. "Fericirea apare atunci cand te potrivesti cu viata ta, cand te potrivesti atat de armonios incat tot ce faci e bucurie. Atunci, pe neasteptate, ajungi sa stii ca meditatia te urmeaza. Daca iubesti munca pe care o faci, daca iubesti felul in care traiesti, atunci meditezi. Atunci nimic nu te distrage. Cand lucrurile te distrag, asta dovedeste doar ca nu te intereseaza cu adevarat acele lucruri" spune Osho. Oare cati dintre noi ne-am pus intrebarea, fiind intr-o permanenta rutina si intr-o lume stresata, daca lucrurile pe care le facem ne aduc bucurie? E nevoie de curaj sa recunosti: nu imi mai place meseria pe care o fac, sau jobul pe care il am, relatia pe care o am acum ma face nefericita etc. Totul incepe de la valorile noatre, uitam cine suntem si ce este important pentru noi. Credeti ca a avea, spre exemplu prestigiu, bani te va face fericit/a? Acestea nu sunt valori ale tale, ele sunt valori care vin din exterior. Si de cate ori nu ati intalnit persoane cu multi bani sau cu prestigiu profund nefericite? Adevaratele valori sunt in noi si acelea ne aduc adevarata fericire. Ce ar trebui sa facem? Ar trebui sa vedem de ce suntem nefericiti, ce ne produce aceasta stare. Sa intelegem motivele reale ale nefericirii noastre, pentru ca foarte multi alegem sa ramanem nefericiti pentru ca avem un motiv de discutie si ne putem plange. Nu v-ati trezit vorbind enorm de mult despre ceva care va nemultumeste? Ceea ce trebuie sa facem e sa vorbim cu noi, sa ne indentificam valorile si sa incercam sa schimbam acele lucruri care ne nemultumesc. Din pacate nimeni nu poate hotari in locul nostru, asa ca nu avem altceva de facut decat sa ne luam viata in maini pentru ca altfel, vorba lui Osho: viata va continua sa bata la usa ta si tu nu esti niciodata acasa - intotdeauna esti altundeva". Oare e prea greu sa incercam sa schimbam ceva si sa fim fericiti sau ne place in starea in care suntem, cand e greu sa te bucuri de un rasarit de soare, de un zambet de copil, de o floare? Cred ca nu vom afla raspunsul daca e greu sau usor decat daca incercam sa schimbam ceva. Va doresc o saptamana care sa va deschida sufletele pentru marea sarbatoarea care ne asteapta.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog