Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Color of love

Am recitit zilele trecute despre iubirea neconditionata dintr-o carte pe care v-o recomand cu caldura. Se numeste "Calatoria inimii, Calea iubirii constiente" scrisa de John Welwood. Intotdeauna am gandit ca nu poti exprima iubirea indeajuns prin cuvinte si gesturi, iubirea se simte, se transmite chiar telepatic. Iubirea neconditionata inseamna sa te dezchizi catre cealalta persoana fara retineri. Da, nu e intotdeauna usor de obtinut acest lucru si il simtim cel mai bine la inceputul relatiei cand lumile celor doua persoane se contopesc si cand viata iti pare mai colorata. Noi reactionam neconditionat cand si celalalt reactioneaza neconditionat, cand simti ca celalalt se deschide fata de tine si devine vulnerabil, faci si tu acelasi lucru. Sa iti deschizi inima este greu, mai ales daca ai suferit experiente dureroase in iubire, dar o data ce reusesti simti o caldura si o implinire greu de descris. Cred ca v-ati intrebat si voi de multe ori, oare este cu mine ca are nevoie de mine sau vrea sa fie cu mine pentru cine sunt eu. Iubirea neconditionata presupune o forma de iubire care tine cont de cum il faci pe celalalt sa se simta si cum te simti tu in relatie astfel incat sa fiti amandoi cu inima deschisa. Cand ai nevoie de celalalt e o forma de iubire conditionata, il/o iubesti atat cat iti satisface anumite nevoi. Aici putem include spre exemplu atractia. Intr-o relatie ar fi bine sa fie ambele tipuri de iubire, atractia e intensa si curge de la sine daca cele doua persoane sunt in acord, iar persoana de care esti atras/a nu numai ca iti atinge inima dar si corespunde cerintelor tale personale. Cele doua categorii de iubire e bine sa se suprapuna. Iubesti pe cineva care indeplineste niste cerinte dar care iti atinge si inima profund. 
Foarte important: iubirea neconditionata nu inseamna ca trebuie sa ne placa ceva cand nu ne place sau sa spunem "da" cand am spune "nu". Iubirea neconditionata inseamna in primul rand sa nu uitam sa fim autentici.
In iubire e bine sa traim sentimentele pe care la avem: ca e vorba de frica, ca e vorba de pasiune.. doar asa vom putea simti dansul in doi.. doar asa vom invata, dar cu siguranta intai ne vom calca pe picioare. :) 
In final vom avea daca am reusit un dans armonios si daca relatia in care suntem e relatia potrivita.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog