Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Value your Time

Dupa cum ati observat in ultima perioada prezenta mea pe blog, articole scrise, chiar in relatiile cu prietenii cam lasa de dorit. Ce se intampla de fapt?! Simt ca am intrat in criza de timp. Ma gandeam cum as putea sa imi organizez astfel timpul incat sa pot face cat mai multe lucruri. De aici si ideea de a scrie despre acest subiect. Cat de important este sa ne petrecem timpul astfel incat sa reusim sa le facem pe toate si sa fim si multumiti? Ati folosit si voi ca si mine expresia: Intra zilele in sac si nu pot face nimic decat sa ma conformez ca asta e ritmul vietii acum si gata. Ei, m-am tot gandit cum as reusi sa imi organizez astfel timpul incat sa reusesc sa il petrec facand cat mai multe lucruri care imi plac. Atunci perspectiva se va schimba si cu siguranta voi reusi sa simt ca traiesc mai mult, nu numai ca zilele trec pe neasteptate. Va propun sa faceti un exercitiu pe care l-am facut si eu. Notati pentru inceput o lista de 10 lucruri, atat chestiuni profesionale cat si personale, care va plac si in dreptul fiecarui lucru notati timpul alocat saptamanal. Apoi notati 10 lucruri care nu va plac si timpul alocat saptamanal. Veti vedea ca timpul alocat lucrurilor care nu va plac este mai mare si aici putem sa facem ceva astfel incat sa ne organizam mai bine. Ganditi-va daca din acele lucruri pe care le faceti dar nu va plac, nu puteti renunta la ceva sau sa delegati. Poate fi chiar atat de simplu.
Iar la cele care nu ne plac dar e necesar sa le facem, le putem "indulci" gandindu-ne cum am putea sa le organizam, spre exemplu, daca le-am face la inceputul zilei sau seara, daca atunci cand facem acel lucru nu ne-ar fi mai usor daca am asculta muzica etc.
Nu e asa ca acum poti sa privesti lucrurile altfel? Poti vedea la ce poti renunta si poti aloca mai mult timp lucrurilor care iti plac foarte mult.
Concluzia e simpla: putem sa ne gestionam astfel timpul incat sa il petrecem calitativ facand ce ne place si fiind alaturi de persoane care ne implinesc.


Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog