Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Leave your confort zone

Ma intrebam acum cateva zile cum de reusesc sa ma transform pe zi ce trece, sa invat ceva nou, sa gestionez situatiile cu care ma confrunt, sa am o alta abordare a problemelor etc. Am realizat ca eu tot mai mult ies din zona mea de confort si accept cu seninatate toate provocarile vietii pe care le gestionez asa cum vin, dar mai ales avand convingerea ca voi gasi resursele si voi reusi sa le fac fata. Nu mai sunt aceea persoana care sta in zona de confort, care nu are curajul de a incerca ceva de frica unui esec. Eu incerc foarte multe lucruri noi avand o atitudine corespunzatoare, asumandu-mi responsabilitatea pentru tot ceea ce fac. Vorbesc din experienta deoarece ani de zile am stat in zona mea de confort fara a face nici un pas in afara ei.
De ne ALEGEM LIMITAREA? Pentru ca a sta in zona de confort inseamna in primul rand sa te limitezi, sa nu iti creezi oportunitati, sa nu inveti nimic nou, sa nu te maturizezi... sa iti traiesti viata ca si cand te-ai uita la un film in care nu ai nici un rol. Iata cateva motive:

1. Stam in zona de confort pentru ca ceea ce avem de facut e previzibil, e familiar. Nu ne vom confrunta cu situatii neprevazute care sa ne forteze sa ne adaptam. Nu mi-am schimbat jobul ani de zile, deoarece stiam ce am de facut, totul era clar. In momentul in care am decis sa fac schimbarea a trebuit sa accept faptul ca urma sa fiu pe un teren nou, necunoscut, poate "minat" si unde a trebuit sa invat sa ma descurc. A trebuit sa accept starea de anxietate, starea de stres, starea de invatare continua precum si acceptarea faptului ca la unele intrebari trebuie sa raspund cu: NU STIU.

2. Un al motiv pentru care alegem limitarea e faptul ca ne este frica de esec. Ne este frica ca daca vom incerca ceva nou, daca vom incerca sa schimbam ceva in comportamentul nostru ne vom simti mai rau.... si atunci mai bine nu incercam. Daca insa incercam o data si avem o nereusita acest lucru va intari comportamentul nostru si mai tare vom avea convingerea ca e bine sa stam in zona noastra de confort unde e bine si caldut.

3. Avem atat de multe convingeri limitatoare: daca incerc sa fac asta cu siguranta nu voi reusi, daca nu voi reusi in ceea ce imi propun sunt un ratat/a, daca nu fac totul perfect inseamna ca nu merit etc etc etc. Avem atat de multe astfel de convingeri care trebuie schimbate pentru ca altfel ne vor sabota toata viata si ne vor face ca in momente cheie sa ne indoim despre capacitatile noastre si sa uitam ca noi avem resurse de a reusi in tot ceea ce ne propunem.

4. Un alt aspect foarte important este faptul ca a alege sa faci doar ceea ce cunosti, ceea ce iti este familiar iti serveste unui scop. Intotdeauna exista o intentie pozitiva. Spre exemplu, chiar tu alegi nereusita in relatii de cuplu pentru ca intentia pozitiva este de a-ti pastra independenta, iar tu consideri ca atasamentul de cineva te-ar face dependent. Sau, daca e sa ne referim la alte comportamente, cum ar fi diferitele dependente: de alcool, de droguri etc. acestea aduc un beneficiu chiar daca de moment, te simti bine, nu?Asadar alege schimbarea, alege sa iesi din zona ta de confort si vei descoperi altfel viata, aceasta va avea de fapt gust. Daca stai in zona de confort e ca si cand ai manca o mancare care e buna, dar ai gustat-o de atatea ori incat nu ii mai simti savoarea. Daca incerci sa schimbi ceva vei descoperi cu adevarat gusturile: amar, dulce, acru si vei reusi sa savurezi viata cu adevarat.

Voi incheia cu un superb citat si as vrea ca fiecare dintre voi sa incercati ceva nou in aceasta saptamana:


"To achieve goals you've never achieved before, you need to start doing things you've never done before." ~ Stephen Covey

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog