Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Live NOW, enjoy the MOMENT

Noi suntem influentati de trecut, ne gandim tot timpul la viitor, dar uitam ce e mai important si anume sa traim prezentul, fiecare moment pe care viata ni-l ofera. Ca sa putem trai prezentul e bine sa uitam sa categorisim tot timpul, sa umblam cu stampila dupa noi si sa judecam. Asta vine din trecut si ne impiedica viitorul. In momentul in care traiesti prezentul, incepi sa VEZI ceea ce iti doresti, care era aproape de tine, incepi sa iti materializezi dorintele. Atunci cand traim mai mult in trecut sau in viitor, nu facem decat sa ne amanam momentul implinirii, fericirii. Incearca sa visezi cu ochii deschisi, traind ce iti ofera viata in PREZENT pentru ca vei avea numai si numai de castigat. Nu iti mai amana implinirea, aceasta e AICI langa tine.




Color of love

Am recitit zilele trecute despre iubirea neconditionata dintr-o carte pe care v-o recomand cu caldura. Se numeste "Calatoria inimii, Calea iubirii constiente" scrisa de John Welwood. Intotdeauna am gandit ca nu poti exprima iubirea indeajuns prin cuvinte si gesturi, iubirea se simte, se transmite chiar telepatic. Iubirea neconditionata inseamna sa te dezchizi catre cealalta persoana fara retineri. Da, nu e intotdeauna usor de obtinut acest lucru si il simtim cel mai bine la inceputul relatiei cand lumile celor doua persoane se contopesc si cand viata iti pare mai colorata. Noi reactionam neconditionat cand si celalalt reactioneaza neconditionat, cand simti ca celalalt se deschide fata de tine si devine vulnerabil, faci si tu acelasi lucru. Sa iti deschizi inima este greu, mai ales daca ai suferit experiente dureroase in iubire, dar o data ce reusesti simti o caldura si o implinire greu de descris. Cred ca v-ati intrebat si voi de multe ori, oare este cu mine ca are nevoie de mine sau vrea sa fie cu mine pentru cine sunt eu. Iubirea neconditionata presupune o forma de iubire care tine cont de cum il faci pe celalalt sa se simta si cum te simti tu in relatie astfel incat sa fiti amandoi cu inima deschisa. Cand ai nevoie de celalalt e o forma de iubire conditionata, il/o iubesti atat cat iti satisface anumite nevoi. Aici putem include spre exemplu atractia. Intr-o relatie ar fi bine sa fie ambele tipuri de iubire, atractia e intensa si curge de la sine daca cele doua persoane sunt in acord, iar persoana de care esti atras/a nu numai ca iti atinge inima dar si corespunde cerintelor tale personale. Cele doua categorii de iubire e bine sa se suprapuna. Iubesti pe cineva care indeplineste niste cerinte dar care iti atinge si inima profund. 
Foarte important: iubirea neconditionata nu inseamna ca trebuie sa ne placa ceva cand nu ne place sau sa spunem "da" cand am spune "nu". Iubirea neconditionata inseamna in primul rand sa nu uitam sa fim autentici.
In iubire e bine sa traim sentimentele pe care la avem: ca e vorba de frica, ca e vorba de pasiune.. doar asa vom putea simti dansul in doi.. doar asa vom invata, dar cu siguranta intai ne vom calca pe picioare. :) 
In final vom avea daca am reusit un dans armonios si daca relatia in care suntem e relatia potrivita.

Value your Time

Dupa cum ati observat in ultima perioada prezenta mea pe blog, articole scrise, chiar in relatiile cu prietenii cam lasa de dorit. Ce se intampla de fapt?! Simt ca am intrat in criza de timp. Ma gandeam cum as putea sa imi organizez astfel timpul incat sa pot face cat mai multe lucruri. De aici si ideea de a scrie despre acest subiect. Cat de important este sa ne petrecem timpul astfel incat sa reusim sa le facem pe toate si sa fim si multumiti? Ati folosit si voi ca si mine expresia: Intra zilele in sac si nu pot face nimic decat sa ma conformez ca asta e ritmul vietii acum si gata. Ei, m-am tot gandit cum as reusi sa imi organizez astfel timpul incat sa reusesc sa il petrec facand cat mai multe lucruri care imi plac. Atunci perspectiva se va schimba si cu siguranta voi reusi sa simt ca traiesc mai mult, nu numai ca zilele trec pe neasteptate. Va propun sa faceti un exercitiu pe care l-am facut si eu. Notati pentru inceput o lista de 10 lucruri, atat chestiuni profesionale cat si personale, care va plac si in dreptul fiecarui lucru notati timpul alocat saptamanal. Apoi notati 10 lucruri care nu va plac si timpul alocat saptamanal. Veti vedea ca timpul alocat lucrurilor care nu va plac este mai mare si aici putem sa facem ceva astfel incat sa ne organizam mai bine. Ganditi-va daca din acele lucruri pe care le faceti dar nu va plac, nu puteti renunta la ceva sau sa delegati. Poate fi chiar atat de simplu.
Iar la cele care nu ne plac dar e necesar sa le facem, le putem "indulci" gandindu-ne cum am putea sa le organizam, spre exemplu, daca le-am face la inceputul zilei sau seara, daca atunci cand facem acel lucru nu ne-ar fi mai usor daca am asculta muzica etc.
Nu e asa ca acum poti sa privesti lucrurile altfel? Poti vedea la ce poti renunta si poti aloca mai mult timp lucrurilor care iti plac foarte mult.
Concluzia e simpla: putem sa ne gestionam astfel timpul incat sa il petrecem calitativ facand ce ne place si fiind alaturi de persoane care ne implinesc.






Be autentic

De cateva zile ma tot gandesc cum am putea defini implinirea in viata noastra?! Am trait si experimentat cam tot ce am scris aici pe blog, iar in ultima perioada am atras intamplari, situatii interesante precum si oameni minunati in viata mea. Ma simt ca intr-un puzzle care e pe cale de rezolvare. Oricum chiar daca nu se va rezolva stiu ca viata mi-a oferit ceva foarte de pret si anume traiesc un sentiment de implinire si e ceva foarte greu de atins in viata. Eu sunt dovada clara ca visele pot deveni realitate, iar in viata nimic nu e intamplator cu o singura conditie: sa fii autentic. Voi cita din Micul Print, Antoine de Saint Exupery – „Ceea ce este esential ramane invizibil pentru ochi”. Ori a fi autentic e conditia esentiala pentru a putea fi implinit si e ceea ce nu vedem noi. De multe ori insa, noi nu numai ca uitam sa fim autentici ci chiar incercam sa ii schimbam si pe cei din jurul nostru. Noi insa suntem singurii responsabili pentru viata noastra. E important ca alaturi de cei dragi sa nu ne cenzuram, sa ne aratam nelinistile, temerile, defectele dar si o gramada de lucruri bune pe care le avem fiecare dintre noi. Uitam cat de important e acest lucru si ne trezim dupa o vreme ca suntem nemultumiti, frustrati, neintelesi si de cele mai multe ori pe buna dreptate. Implinirea vine din lucruri simple, din gesturi si trairi minunate. Sa nu uitati asta!



Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog