Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Lasa problemele in copac

Am avut parte de foarte multe lucruri in ultima perioada: agitatie, entuziasm, bucurie, stres, nostalgie, fericire, dezamagire, am cunoscut multi omuleti frumosi, deschisi, am dezvoltat multe proiecte noi, am visat si mai visez, am acumulat mult si mai ales am mai "crescut" ca sa nu zic "evoluat". :) Ma las dusa de evenimente... si bucatile de puzzle se aseaza si de multe ori am senzatia ca sunt ca intr-o poveste, totul se intampla mai rapid, cresc cat altii in 5 ani, minuni se intampla constant chiar daca minune pentru mine este sa pot sa ma bucur de ce am, de o cafea buna, de trezitul uneori tarziu, pentru mine este o minune sa intalnesc pe cineva nou care sa ma faca sa vad viata altfel sau poate fi o minune sa aflu de un film care reuseste sa ma faca sa gandesc astfel sau poate ma face pur si simplu sa zambesc. Uneori trebuie doar sa fii deschis la informatia care vine spre tine. La workshopurile noastre vin oameni deschisi, oameni frumosi, si stiti ca nu zic asta doar asa, cred foarte tare in ce spun. Vezi si simti asta la workshopurile noastre. Al doilea workshop "Viata TA ca un joc de puzzle" a fost unul reusit. Am avut de invatat si eu multe de la cei care au participat, asa cum incerc sa fac intotdeauna. Le multumesc pentru participare si astept sa imi comunice ce fel de puzzle-uri au reusit sa rezolve. :)
Pentru ca in continuare exista cereri pentru acest workshop, al treilea workshop "Viata Ta ca un joc de puzzle" va avea loc pe data de 10 octombrie in Cluj Napoca. M-am decis sa merg si la Bucuresti in noiembrie, unde am deja persoane inscrise si pe doritori ii rog sa imi scrie un email pentru a-i anunta data si detaliile legate de venirea mea in Bucuresti. La fel voi mai merge si in Timisoara, cel mai probabil la sfarsitul lui octombrie. :)
Am gandit acest workshop ca o introducere in ceea ce inseamna coachingul, versiunea mea asupra vietii si a modul in care poti rezolva puzzle-uri si poti sa faci visele sa devina realitate.
Pentru a-ti face visele sa devina realitate trebuie sa scapi intai de tot ce este negativ, tot ce te impiedica, iar de ce nu poti scapa incearca sa faci un acord cu acele lucruri si sa le accepti.
Stiti ca imi plac povestile, imi plac metaforele... Uite cum puteti face, e o poveste de pe site-ul Povesti cu talc:
"Un tâmplar pe care l-am angajat să mă ajute la reparaţia unui grajd vechi tocmai termină prima zi de muncă grea. Fierăstrăul electric s-a stricat şi l-a făcut să piardă o oră de muncă, după care camionul lui vechi nu a mai vrut să pornească. I-am propus să-l conduc acasă şi pe drum a fost foarte tăcut. Dar, de îndată ce-am ajuns, mă invită să-i cunosc familia. Când ne îndreptam către uşă, a privit pentru un moment un mic copăcel din faţa casei, atingându-i vârfurile ramurilor cu ambele mâini. Când s-a deschis uşa, s-a petrecut o transformare uimitoare. Faţa lui morocănoasă era plină de zâmbete. Şi-a îmbrăţişat copiii şi şi-a sărutat soţia. După aceea m-a acompania la maşină. Când am trecut pe lângă copăcel, din curiozitate, l-am întrebat de ce a atins ramurile înainte de a intra în casă. "Oh, este copacul meu de probleme", răspunse. “- Ştiu că nu pot evita problemele la muncă, dar un lucru e sigur: problemele nu sunt pentru acasă, nu trebuie să o preocupe pe soţia mea şi nici pe copii. Aşa că pur şi simplu le atârn în copac în fiecare seară când ajung acasă şi le reiau dimineaţa când plec iar la muncă.” “- Ce e interesant”, spuse surâzând, “că dimineaţa nu mai sunt atât de multe cum îmi amintesc că am lăsat în copac cu o seară mai înainte.”
Sugestia mea ar fi aceasta: Cand va merge rau, cand vreti sa scapati de probleme, cand aveti senzatia ca toate va merg pe dos, cand iti vine sa te gandesti NUMAI la ce NU merge in viata ta... cauta un loc unde iti poti lasa problemele: poate fi orice loc, de preferat un loc prin care nu treci zilnic. Vezi ce nu poti lasa acolo.... vezi ce totusi nu iti place si vrei sa iei cu tine: nu iti place ca esti incapatanat? Dar nu poti lasa incapatanarea ta acolo... atunci incearca sa o constientizezi si ia-o cu tine.. o accepti... e a TA.
Dupa o vreme poti reveni in acel loc si o sa realizezi ca te-ai stresat degeaba, ca acele probleme pe care le-ai lasat acolo nici nu erau asa mari... insa asa le percepeai tu... Daca lasi acolo "bucatile de puzzle" care nu fac parte din puzzle-ul tau ci doar te incurca... vei reusi mult mai usor sa iti indeplinesti visul. Incearca sa faci asta si vei vedea "problemele" prin alti ochi. Vei recunoaste imediat ce te impiedica sa ai viata pe care ti-o doresti. Astept impresii!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog