Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Cele 7 componente ale succesului

De cate ori nu v-ati intrebat cu ce trebuie sa incepem ca sa obtinem tot ceea ce ne dorim? In primul si in primul rand trebuie sa fim foarte sinceri cu noi, de aici incepe totul. Aici nu exista compromis. Atunci cand ai un ideal nu trebuie sa te lasi complesit de toate motivele pentru care acesta nu poate fi atins. Orice realizare incepe prin a reusi sa iti definesti ce anume iti doresti cu adevarat si apoi sa te implici trup si suflet pentru obtinerea ei. Stiti foarte bine ca vorbesc din experienta si nu din carti.
Brian Tracy spune ca exista 7 componente ale succesului si orice ti-ai dorit vreodata, important pentru fericirea ta, poate fi plasat in unul din cele 7 componente. Avand cele 7 componente in fata iti dai seama in ce domenii mai trebuie sa faci schimbari daca doresti sa iti imbunatatesti viata. Pentru asta este important sa ai un scop foarte bine stabilit si sa iti vezi obiectivele ca si cand ar fi deja realizate.

Prima componenta este
PACEA INTERIOARA. Cel mai de pret bun pe care il detine omul, fara ea totul pare lipsit de valoare si de aceea o cautam toata viata. Pacea interioara este busola noastra interna, care ne spune cand suntem in armonie cu valorile noastre, cu cele mai intime convingeri si ea este zdruncinata atunci cand calcam peste aceste principii. Poti simti pacea interioara atunci cand te eliberezi de emotii distructive precum: teama, furia, indoiala, vinovatia, ingrijorarea etc. In absenta emotiilor negative te poti bucura firesc si fara eforturi de pacea interioara. Secretul este sa eliminati sau sa diminuati acele aspecte din viata care va cauzeaza stres sau va induc sentimente negative. Veti spune, usor de zis, greu de facut in ziua de azi. Exista insa nenumarate metode care te pot ajuta sa elimini acele emotii negative, totul este sa fii deschis spre asta. Ce nu trebuie sa uitam e faptul ca daca toata ziua ne ingrijoram si ne impunem singuri limitari nu vom ajunge niciodata unde ne-am dorit. Ca sa obtinem ce ne-am dorit intrebari precum: e posibil sa am EU asa ceva? sau Nu cred ca EU pot sa reusesc.. nu trebuie sa existe. E bine sa eliminam orice fel de limitari, trebuie sa fim egoisti si sa ne imaginam viata exact asa cum vrem sa fie, bucurandu-ne de pace interioara. Niciodata insa nu poti atinge o tinta daca nu o vezi. Cum stii ca ai parte de pace interioara? Te simti in primul rand bine cu tine, cu valorile si principiile tale.
A doua componenta a succesului este
SANATATEA SI ENERGIA. Pacea interioara reprezinta sanatatea mentala normala si fireasca, in schimb ce sanatatea si energia reprezinta starea fizica normala si naturala. Daca nu ai sanatate nu te poti bucura de nimic in viata. Cunoasteti si voi persoane care au succes dar care au grave probleme de sanatate. E bine sa avem grija de noi si sa nu neglijam acest astept foarte important din viata noastra.
A treia componenta a succesului o constituie RELATIILE PLINE DE IUBIRE. E vorba de relatii cu oamenii pe care ii iubesti si care te iubesc la randul lor. Aceste relatii sunt etalonul in ceea ce priveste felul in care ne descurcam cu adevarat ca si fiinta umana. Cele mai multe momente de fericire si nefericire provin din relatiile noastre cu altii, iar aceste relatii ne definesc cu adevarat si spun cel mai mult despre noi. Daca vrei sa stii cum este o persoana cu adevarat te uiti la prietenii pe care ii are. O calitate importanta este abilitatea de a-ti mentine relatiile de prietenie pe termen lung. Fapt de care eu sunt mandra, avand si acum prieteni dragi din copilarie. Brian Tracy spune ca relatiile noastre se pot masura printr-un test simplu si anume: rasul. Cand o relatie este cu adevarat fericita, oamenii rad foarte mult cand sunt impreuna si acest lucru il vad de ani de zile la parintii mei. Cand o relatie se strica primul lucru care dispare e rasul.
Eu am aplicat urmatoarea strategie. M-am intrebat: Cum ar arata relatia ideala pentru mine? Cu cine ar fi si cum ar arata? M-am focusat foarte mult pe cum as vrea sa ma simt alaturi de aceea persoana si mi-am imaginat in detaliu tot ceea ce mi-as dori de la aceea persoana si de la relatia in sine. La fel am procedat si in relatiile profesionale. Tot ce pot sa spun e ca m-am inconjurat de persoane minunate si am ceea ce mi-am dorit. In continuare incerc sa imi examinez atent relatiile si sa creez in jurul meu un mediu armonios si placut. Sunt constienta de faptul ca doar atunci cand ai parte de relatii armonioase si de iubire poti sa iti realizezi si celelalte obiective.
A patra componenta a succesului este
LIBERTATEA FINANCIARA. Acest lucru inseamna a avea destui bani pentru a nu-ti mai face griji din cauza lor. Oricat am incerca sa minimalizam importanta banilor, acestia reprezinta un factor esential in viata. Cele mai multe dintre ingrijorarile, tensiunile, nelinistile, motivele pentru care ne pierdem pacea interioara, relatiile, sanatatea sunt determinate de grija pentru bani. E important sa iti imaginezi cat ai vrea sa castigi, ce ai face cu banii, ce stil de viata ai adopta etc. Trebuie sa iti definesti exact cum vrei sa arate viitorul tau financiar si sa elaborezi apoi un plan pentru a-l realiza: schimbarea jobului, deschiderea propriei afaceri, schimbarea meseriei etc. Fara un plan clar nu poti atinge aceea libertate financiara ca nu stii exact unde vrei sa ajungi.
A cincea componenta a succesului e reprezentata de
IDEALURI SI TELURI IMPORTANTE. In viata ne cautam tot timpul sensul si scopul. Pentru a fi fericiti trebuie sa avem un simt clar al directiei, sa simtim ca viata noastra are sens, ca aducem o contributie utila in aceasta lume. Fericirea a mai fost definita ca si "realizarea progresiva a unui ideal important". Putem fi fericiti doar atunci cand ne indreptam pas cu pas inspre ceva cu adevarat important pentru noi. Trebuie in primul rand sa ne gandim la activitatile care ne fac placere, ce ne umple de fericire, ce activitati ne dau cu adevarat sens si scop in viata si sa nu uitam cat de importante sunt acestea.
A sasea componenta a succesului este
AUTOCUNOASTEREA SI CONSTIINTA DE SINE. Trebuie sa stii cine esti, cum gandesti si de ce gandesti astfel, ce anume te face sa te simti fericit, cum anume gestionezi tu stresul etc. Trebuie sa intelegi ce influente te-au modelat de-a lungul timpului, din copilarie pana in ziua de azi: parintii, bunicii, prietenii etc. Trebuie sa stii de ce reactionezi si raspunzi oamenilor in modul in care o faci. Trebuie sa te intelegi si te accepti intai pe tine. Numai atunci veti putea obtine alte succese in viata.
A saptea componenta a succesului o constituie
IMPLINIREA PERSONALA. Este vorba de acel sentiment ca poti obtine tot ceea ce iti doresti, e certitudinea ca te indrepti spre atingerea potentialului tau maxim ca si fiinta umana. E caracteristica de baza a celor mai sanatoase, fericite si de succes persoane din societatea noastra.

Avand definite cele 7 componente ale succesului avem de fapt o serie de scopuri spre care ne indreptam. Atunci cand reusim sa ne definim viata in termeni ideali, cand avem curajul sa ne decidem exact ce anume ne dorim, cand initiem un proces de deblocare a puterilor noastre ascunse, vom reusi sa avem succes.
Incercati sa faceti un exercitiu: definiti-va exact relatia pe care o doriti sau banii pe care doriti sa ii aveti, afacerea pe care doriti sa o aveti etc. faceti-va un plan, iar apoi va rog sa imi scrieti daca ati reusit. La mine strategia aceasta a functionat.

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog