Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

The Power of Choice

V-ati pus intrebarea: Ce vreau de la viata? Ce cariera imi doresc? Ce persoana doresc sa am langa mine? Veti raspunde afirmativ, sunt convinsa. Ati asternut dorintele voastre pe hartie? V-ati gandit de multe ori la ce NU vreti decat la ce va doriti cu adevarat, nu-i asa? Pentru a obtine ceva ar fi bine sa stim ce sa cerem. Toti cred ca avem dificultati in a descrie ce ne dorim pentru ca de multe ori nici nu banuim despre ce e vorba. De cate ori nu am ezitat in viata cand a fost vorba de alegeri simple cum ar fi: ce film sa vedem, cu ce haine sa ne imbracam etc. Atunci cand suntem indecisi nu putem actiona. In viata nu obtinem mai mult decat cerem. E bine sa avem obiective si sa avem un plan pentru a le atinge. Cel mai bun exercitiu este sa stati de vorba cu voi si sa va NOTATI ce va doriti cu cat mai multe detalii. Nu ajunge sa spui: Vreau sa fiu fericit(a). Este greu sa scrii pe hartie si sa te exprimi, dar vei vedea ce usurat(a) te vei simti dupa acest prim pas. ATENTIE sa fie ceea ce va doriti nu ceea ce CREDETI ca va doriti. Ati intalnit si voi persoane care isi doreau cu disperare un anumit lucru, dupa ce l-au avut si poate au pierdut ani de zile in cautarea lui, si-au dat seama ca nu era ceea ce si-au dorit cu adevarat. Stiti prea bine vorba: Ai grija ce iti doresti, ca se poate implini!
Ce trebuie sa facem? Sa fim indrazneti, dar realisti; sa NU fim modesti cand ne exprimam dorinta; sa constientizam cine suntem si unde am ajuns; sa facem un plan si sa CEREM ce ne dorim.
Incercam, ce spuneti? De data asta nu am sa mai pun o melodie ci altceva. Va las pe voi sa descoperiti.

1 Comentarii:

Aura 30 martie 2008 la 21:12  

Unii oameni au in permanenta nevoie de ajutorul cuiva, ca sa ia o decizie...chipurile, "se consulta". Sotul se consulta cu sotia in privinta achizitionarii unui bun costisitor, din banii familiei..e normal, e o decizie care ii va privi pe toti membri familiei pana la urma, dar ce te faci cand barbatul se bazeaza prea mult pe "ajutorul" ei in luarea acestei hotarari? oare nu se transforma "consultarea" in incapacitatea lui de a fi un real cap al familiei? Cine castiga dintre: liberul arbitru ("fac ce vreau"), respectarea dorintei celuilalt ("tu ce zici, draga?") si cu nehotararea ("oare e bine?!")? De ce de atatea ori ne sacrificam propriile dorinte pentru dorintele altuia? de ce lasam dupa el, ea? Raspunsul este unul dur: ne e frica sa traim pe picioarele noastre, nu avem suficienta incredere in noi, nu ne cunoastem propria valoare, suntem nesiguri si...cel mai rau...nu vrem sa ne asumam responsabilitatea alegerii. Luarea unei decizii, chiar si intr-un moment de nebunie sau euforie, implica asumarea consecintelor, pe termen scurt sau lung. D-zeu a lasat omului liberul arbitru ca pe un volan pe care il putem rasuci in stanga sau in dreapta...putem apuca pe orice cale..pe toate soselele vietii exista indicatoare. Important este sa pleci la drum cu o tinta: dar porneste, omule, nu sta pe loc! Alege calea si MERGI pe ea. Cand vei ajunge la destinatie, vei fi, poate, obosit de drum, dar vei avea satisfactia ca ai parcurs traseul ALES de tine. Drum bun!

Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc

”TopHabits-Inspiratie,

clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900
Serginiu.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
toateBlogurile.ro
povesti cu talc, poezii, fabule si ghicitori
Lume Buna - Partea frumoasa a lumii din jurul tau

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog