Pur si simplu... despre viata

Pentru a-ti face visele sa devina realitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te trezesti. (J.M Power)

Imbratiseaza schimbarea - be FREE and FLY

Criza, schimbare, supravietuire, BOC, masuri, curs euro, chirii, imobiliare - daca s-ar face un studiu cred ca aceste cuvinte ar fi in topul listei printre cele mai utilizate cuvinte cu care suntem bombardati in fiecare zi.
Eu am trecut prin multe schimbari in ultimii ani, schimbari care m-au modelat si m-au facut omul de azi... am invatat atat de multe si inca mai am de invatat.
Am considerat util sa impartasesc din experienta mea, din cunostintele mele si, dupa cum ati observat, am lansat workshopul "Gestioneaza schimbarea din viata ta".
Am sa va spun o poveste... am avut un diriginte extrem de exigent dar si fixist. Am ramas, din experienta cam traumatizanta din liceu, cu 2 expresii importante pe care a tinut ni le "bagam bine in cap". Acestea sunt: NU EXISTA NU SE POATE, CA SA FII DE 10 trebuie sa stii totul PERFECT.
Ati spune niste notiuni demne de luat in considerare, dar care m-au facut sa cred ca niciodata nu o sa fiu suficient de pregatita, m-am facut sa imi pun standarde prea inalte si sa nu pot accepta esecul. M-au facut chiar sa ma canalizez spre obiective care nu erau cu adevarat ale mele.
E OK sa fim crescuti cu astfel de expresii?!
Cat de multa presiune pune pe noi familia, societatea, scoala etc.? Presiuni care ajung sa darame increderea in noi, nereusind chiar dupa ani de zile sa consideri esti demn sa fii iubit, ca nu e neaparata nevoie sa fii perfect si sa faci totul ca la carte, presiuni care ingroapa calitatile pe care le ai si iti reliefieaza in primul rand defectele....
De ce v-am spus aceasta poveste... pentru ca o persoana care a fost crescuta astfel face foarte greu fata schimbarii... motivul este ca nu reuseste sa se adapteze la timp, nu reuseste sa fie flexibila, doar trebuie sa fie "perfecta", e obisnuita sa fie atenta la fiecare detaliu... se "impiedica" in propriile defecte si nu reuseste sa isi dezgroape calitatile, sa isi gaseasca resursele. Atunci cand lucrurile se schimba se schimba fara avertisment.. nu asteapta pana iti termini tu "treaba perfecta". Cand esti parasita... prima intrebare pe care ti-o pui: cum de nu mi-am dat seama?! era totul asa de "perfect". Cand iti pierzi locul de munca: te gandesti, de ce EU? Eram cea mai constiincioasa dintre toti angajatii. Cand apare o oportunitate in viata ta, nu ai de la inceput toate cunostintele, tot bagajul pentru a reusi.. te adaptezi pe parcurs. As putea continua...
Atunci cand alegi TU sa faci o schimbare esti de fapt pregatit(a) sa isi asumi o eventuala "infrangere", un eventual "esec", accepti de fapt sa treci la un alt nivel. Atunci lucrurile stau cu totul altfel.
Eu mi-am descoperit si dezvoltat flexibilitatea, abilitate pe care nu credeam ca o am. Acum putand jongla cu schimbarile din viata mea. Am inteles ca "uneori NU se poate" sau EU nu pot, insa poate altcineva sa faca o treaba mai buna decat as fi facut eu daca m-as fi chinuit. Am inteles ca nu pot lua tot timpul nota 10, poate doar in domeniul pe care il fac cu pasiune si unde "creez" nu neaparat muncesc si nici acolo tot timpul.
Am invatat ca viata ne ofera acele lectii de care avem nevoie, trebuie doar sa fim atenti la mesaj si sa il descifram. E ca si cand fiecare "poveste" din viata noastra, ca e vorba de viata noastra sentimentala, de viata noastra profesionala, toate au o morala... important e sa o constientizam. Oare ce morala are aceasta criza pentru fiecare dintre noi?
Nu fiti foarte aspri cu voi, invatati dintr-un esec relational, dintr-o experienta neplacuta profesionala, din neplacerile familiale, din situatia socio-economica si veti vedea ca atunci cand veti constientiza mesajul transmis viata voastra se va schimba. Imbratisand schimbarea veti avea o noua perspectiva asupra vietii. In primul rand va veti simti eliberati, va veti simti liberi si impacati cu voi. Eu va astept cu drag la workshop, unde am sa va ofer instrumente importante care sa va ajute sa gestionati schimbarea din viata voastra.


Sunt fondator

O noua perspectiva asupra vietii - www.schimbarepozitiva.ro

Despre mine

Fotografia mea
Eu... pur si simplu Daca insa ar fi sa spun ceva despre mine,as spune simplu Delia, asa cum o cunosc cei apropiati. Am o meserie frumoasa si am decis sa fac o calatorie interioara si sa impartasesc cu ceilalti gandurile si trairile mele. Acum pot spune ca mi-am gasit drumul, vocatia.

Mai scriu aici:

Profilul meu profesional:

Persoane interesate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Abonati

Rasfoiesc


clock-desktop.com

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

Contabilitate si Consultanta PFA Monica BORDEA 0742-065900

About this blog


Your future is based on the level of consciousness you hold as you make the choices that build it.

-- Alan Cohen


"The meaning of life is to give life meaning."

-- Ken Hudgins

When we own our lives, we accept what we've inherited and the experiences we hold in our memories. We also claim our right to create new conditions if we're not happy with what's come before. We assume responsibility for changing what does not suit us. We acknowledge our own special talents and skills, and truly comprehend our right to enjoy the journey. In short, we embrace the meaning and purpose, the mystery and the beauty of our lives.

Do you feel that you own your life at the moment?

"I think of life itself now as a wonderful play that I've written for myself... and so my purpose is to have the utmost fun playing my part."

-- Shirley MacLaine

"Life is too short to be little."

-- Benjamin Disraeli

"Every man dies, but not every man lives...."

-- Garth Brooks

Know Yourself and Grow Yourself - The degree that you know yourself defines the degree to which you grow yourself. Know yourself in depth. Answer in detail ‘Who am I?’

Faceți căutări pe acest blog